Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής το θέμα της παραχώρησης των εκτάσεων για την ανάπτυξη των beach bar  στην παραλιακή ζώνη ευθύνης του Δήμου. Αυτό για να προλάβουν όσοι επιλεγούν να προετοιμαστούν, με όλες τις υποδομές που θα απαιτηθούν για να υποδεχτούν την τουριστική κίνηση.

Η παραχώρηση των τμημάτων γίνεται κάθε τρία χρόνια , με τον δήμο να μην μπορεί να προβεί σε μακροχρόνιες παραχωρήσεις αφού δεσμεύεται από την κεντρική διοίκηση.

Η επικεφαλής της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Ελένη Λαφτσή, έκανε αναφορά σχετικά με τον λίγο χρόνο των παραχωρήσεων , με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη να σημειώνει ότι η κεντρική διοίκηση δεν επιθυμεί μακροχρόνιες παραχωρήσεις και μεγάλες επενδύσεις , αλλά να παραμένει το σημερινό  καθεστώς με ανάπτυξη καντινών για την καλοκαιρινή τετράμηνης διάρκειας  σεζόν.

Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα δεν “χωρούν” άλλα beach bar  στα όρια ευθύνης του δήμου, αφού πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 500 μέτρα μεταξύ τους, και ο χώρος ανάπτυξης τους να περιορίζεται στα 500 μέτρα.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης σημείωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια τοποθετούνταν 130 δημοτικές ομπρέλες και το κόστος των ναυαγοσωστών ανέρχεται στα 130.000 ευρώ.

Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα από του δημοτικό συμβούλιο , με την  ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ να δηλώνει ότι απέχει της ψηφοφορίας.