Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε σήμερα δύο πολύ σημαντικές δομές με πλούσιο και πολύπλευρο έργο στη φροντίδα ατόμων με αναπηρία, το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής και το Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι».

Τον βουλευτή υποδέχτηκαν στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης η Αναστασία Τζαμπαζλή, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, η Ιωάννα Καλαμαρά, διευθύντρια του Παραρτήματος και οι εργαζόμενοι.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε από τη διοίκηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δομή, το έργο και τις δράσει που υλοποιεί το Παράρτημα στη Ροδόπη, ενώ άκουσε τις εργαζόμενες για τις νέες ανάγκες που προκύπτουν σε προσωπικό αυτή τη δύσκολη υγειονομικά περίοδο.

Ο βουλευτής επισήμανε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος και το έργο της δομής στην αποθεραπεία και την αποκατάσταση με στόχο την αποιδρυματοποίηση των ατόμων με βαριές αναπηρίες, ενώ εξέφρασε την στήριξή του στους εργαζόμενους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν καθημερινά στην ανακούφιση πασχόντων με βαριές αναπηρίες. Στο τέλος της επίσκεψης αντηλλάγησαν ευχές για τα Χριστούγεννα.

Στην συνέχεια ο βουλευτής κος Χαρίτου, μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης με τη συντονίστρια Α.Κουγιουμτζόγλου, επισκέφτηκε το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. «αξίΖΩ» του συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι. Ο κος Χαρίτου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαιρέτησε και μετέφερε τις ευχές όλων στην πολύ όμορφη και ζεστή γιορτή που ήταν σε εξέλιξη με τη μουσική ορχήστρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης για τα άτομα με αναπηρία, τους εργαζόμενους της δομής, καθώς και την πρόεδρο και την διοίκηση του συλλόγου.

Ο βουλευτής με την πρόεδρο του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι» Νατάσα Λιβεριάδου και τον διευθυντή Ηλία Ποιμενίδη επισκέφτηκε και περιηγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του Συλλόγου όπου παράγονται χειροποίητα προϊόντα από τα άτομα με αναπηρία με στόχο την επαγγελματική ενασχόλησή τους και την κοινωνική τους ένταξη.