Δεν άργησε να ανταπαντήσει η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ στον Δήμο Κομοτηνής σχετικά με την απάντηση που έλαβε στην πρόταση που κατέθεσε για την ανάδειξη του Μουσείου Καραθεοδωρή.

Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ  αναφέρει ότι η απάντηση πατάει πάνω σε ψεύδη και ανακρίβειες λέγοντας χαρακτηριστικά “ότι χάνουμε χρόνο αντικρούοντας τα ψέματα του Δημάρχου, αντί να καθόμαστε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου μας”.

Η ανακοίνωση της ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Με απογοήτευση υποδεχθήκαμε την απάντηση του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη στην πρόταση της παράταξής μας για την ένταξη του Μουσείου Καραθεοδωρή στην Πρόσκληση ΑΤ14 στον Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021». Πέρα από το επιφατικό του «ευχαριστώ» προς την παράταξή μας, η απάντηση του πατάει πάνω σε ψεύδη και ανακρίβειες.

Αδυνατώντας να παραδεχτεί την ένδεια του, ο κος Γκαράνης επιλέγει έναν διάλογο, που δεν τιμάει ούτε τον ίδιο, ούτε την παράταξή του, ούτε και τον Δήμο Κομοτηνής εν γένει.

Πρώτον, δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή και συμφωνία (όταν απαντούσε) με τον Σύνδεσμο Φίλων Καραθεοδωρή, όπως διατείνεται για την υποβολή της συγκεκριμένης πρότασης, έστω και σε άλλη πρόσκληση. Αυτό αποδεικνύεται από την επιστολή του Συνδέσμου (που σκοπίμως απέκρυψε ο Δήμαρχος στην απάντηση του), που απέστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο με αρίθ. Πρωτ. 2481/05-02/2021 και ζητάει την θετική εισήγηση στην συγκεκριμένη πρόταση της παράταξης μας. Επίσης ζητάμε από τον Δήμαρχο να δημοσιοποιήσει αιτήματα του Συνδέσμου στα οποία ο ίδιος ποτέ δεν ανταποκρίθηκε.

Δεύτερον, αγνοεί παντελώς τις βασικές παραμέτρους της πρόσκλησης ΑΤ 14 «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» αφού η συγκεκριμένη πρόσκληση στην παράγραφο 4.2.1 ρητά αναφέρει «Επί ποινή αποκλεισμού, ο φάκελος της πρότασης πρέπει να περιλαμβάνει σχετική βεβαίωση από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», ως προς την σκοπιμότητα υλοποίησης της πρότασης, στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης». Η πρόσκληση λήγει 31/3 και η Επιτροπή δεν γνωρίζει τίποτα για πρόταση από το Δήμο Κομοτηνής. Αν όντως ο κος Γκαράνης έχει υποβάλλει το σχέδιο πρότασης στην Επιτροπή, τον προκαλούμε να δημοσιεύσει τα σχετικά έγγραφα.
Η διαπίστωση αυτή είναι θλιβερή καθώς καταδεικνύει την ένδεια του Δημάρχου τόσο σε επιχειρήματα, όσο όμως και σε ουσία, αφού από όλα αυτά προκύπτει ότι άλλη μία ευκαιρία προβολής του τόπου μας περνάει «έξω» από την Κομοτηνή. Θυμίζουμε περιπτώσεις αποτυχίας της δημοτικής αρχής που κόστισαν στους δημότες όπως το Open Mall, η ανάπλαση της περιοχής της παλιάς Νομικής και πολλά άλλα.

Κι ακόμη περισσότερο μας θλίβει η διαπίστωση ότι δεν υπάρχει και «ομάδα» που να τον υποστηρίζει, καθώς, αν όντως υπήρχε θα τον είχε προστατεύσει από ένα τόσο σοβαρό ατόπημα.
Τέλος, τον καλούμε να διαχειριστεί τις «πολιτικές ανασφάλειες του» το συντομότερο δυνατό, ώστε αυτές να πάψουν να αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη του Δήμου και δηλώνουμε ότι μας λυπεί το γεγονός ότι χάνουμε χρόνο αντικρούοντας τα ψέματα του Δημάρχου, αντί να καθόμαστε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου μας.