Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την ολιστική προσέγγιση της εκτροφής με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της ημερίδας, ήταν  “Η σημερινή κατάσταση και το μέλλον της προβατοτροφίας στην Ελλάδα», από τον  Γεώργιο Αρσένο, Καθηγητή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η  «Η σημασία των συστημάτων μεταφοράς τεχνογνωσίας και καινοτομίας για την αγροτική οικονομία», από τον  Δ. Βολουδάκη, «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της εκδήλωσης για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους προκειμένου να ενημερωθούν σε προγράμματα καινοτομίας και ευφυούς γεωργίας με στόχο την βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας της παραγωγής.

Ο Αντώνης Γραβάνης πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης αναφέρθηκε στην συμβολή των κτηνοτρόφων στην τοπική οικονομία , τονίζοντας την στήριξη του Επιμελητηρίου σε παρόμοια προγράμματα επιμόρφωσης.

“Πηγή πλούτου για την Ελλάδα , ο αγροτοδιατροφικός τομέας” με την συγκεκριμένη εκδήλωση να δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης δράσεων και προτάσεων που θα δώσουν νέα επιχειρηματική πνοή σε όσους ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα , ανέφερε ο πρύτανης του ΑΠΘ  Νίκος Παπαιωάννου.

Ο κ.Πρύτανης σημείωσε ότι εάν κάποιος νέος θέλει να ασχοληθεί , πρέπει να το κάνει  από αγάπη και με τεχνοκρατική αντίληψη και όχι με την παλιά νοοτροπία του ασχολούμενου με την γη ή την κτηνοτροφία. Χρειάζεται γνώση , μεράκι ,  διάθεση συνεργασίας και εμπιστοσύνη στους ειδικούς.