Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, προέδρους οργανισμών και στελέχη υπουργείων είχε  στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Συγκεκριμένα είχε  συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, με τον οποίο συζήτησε γενικότερα θέματα αρμοδιοτήτων του που αφορούν την περιοχή και στον οποίο παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες της και έθεσε το αίτημα αναγκαιότητας λειτουργίας γραφείου εξυπηρέτησης φορολογουμένων στις Σάπες για την κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και ενός μεγάλου κενού στην παρουσία δημοσίων υπηρεσιών στην περιοχή.

Ο Υφυπουργός κατανόησε και αποδέχθηκε το αίτημα και τόνισε ότι από το 2022 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες θεσμοθέτησης του γραφείου και συγχρόνως, παρουσία του Δημάρχου, επικοινώνησε για το συγκεκριμένο θέμα με το Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) και το Διευθυντή της Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής, στους οποίους έδωσε τις ανάλογες οδηγίες.

Επίσης σε εποικοδομητική συνάντησή του με το διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Παναγιώτη Δουφεξή, έθεσε εκτός των άλλων και το μείζον θέμα της σύστασης γραφείων e-ΕΦΚΑ στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, με στόχο την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, των αγροτών, οι οποίοι έχουν προβλήματα ιδιαίτερα μετά την άρση λειτουργίας των ανταποκριτών Ο.Γ.Α. στους Δήμους, των συνταξιούχων και των εργοδοτών της περιοχής στην ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους και την επιτάχυνση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

Ο Διοικητής αντιμετώπισε με θετική διάθεση το αίτημα και διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι στο πλαίσιο του προγραμματισμού του Οργανισμού, θα διερευνηθούν θετικά οι προοπτικές ικανοποίησης του αιτήματος.

Τέλος ο Δήμαρχος συναντήθηκε με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών για θέματα αιχμής του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών όπως η πορεία ένταξης των προτάσεων του Δήμου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».