Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου, μαζί με τους δημοτικούς  συμβούλους Α.Στρατιάδη, Γ.Λουτατίδη και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ.Μάρκου, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τις πληγείσες περιοχές στο Παπίκιο Όρος για να έχουν μια άμεση εικόνα για την εξέλιξη της φωτιάς και ενημερώθηκαν από τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας της ΑΜ-Θράκης Κ.Κούκουρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση η φωτιά στις αρχικές εστίες όπου εκδηλώθηκε είναι σε ύφεση, ενώ επεκτάθηκε και βρίσκεται σε έξαρση σε ένα ιδιαίτερα δύσβατο σημείο, πάνω και βόρεια του «Χιονορέματος». Πρόκειται για σημείο στο οποίο κινούνται  επίγειες δυνάμεις και ταυτόχρονα επιχειρούν ρίψεις νερού εναέρια μέσα.

Για 15η μέρα και ακόμη η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο παρά τη μεγάλη προσπάθεια όσων επιχειρούν στην δύσβατη περιοχή. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου είναι βαρύτατες, αφού υποτίμησαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν την αντιμετώπισαν εν τη γενέσει της με εναέρια μέσα.

Οι παρεμβάσεις της Κ.Ο. και του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή,  που ανέδειξαν σε πανελλαδικό επίπεδο το ζήτημα, έπιασαν τόπο, αφού από την Πέμπτη παρατηρείται μια μεγαλύτερη κινητικότητα από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, που εκδηλώνεται και στο επιχειρησιακό επίπεδο. Η φωτιά όμως βρίσκεται  σε εξέλιξη, υπάρχει ακόμη δρόμος και δεν  χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, αλλά εγρήγορση και στήριξη όσων επιχειρούν για τον έλεγχο και την κατάσβεσή της. Όπως επίσης να δούμε την επόμενη μέρα για την επούλωση των πληγών, με μέτρα πρόληψης, προστασίας των δασικών εκτάσεων, καθώς και την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Παπίκιου Όρους.