Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου μαζί με την συντονίστρια ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αγγελική Κουγιουμτζόγλου και το μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ και γιατρό Κοσμά Παπαχρήστου συναντήθηκαν με την διοίκηση, τον σύλλογο εργαζομένων και τους εργαζόμενους (ΣΟΧ) σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Η πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης έγινε με αφορμή το γεγονός ότι και για το Νοσοκομείο Κομοτηνής έχουν ανακοινωθεί από την διοίκηση προσκλήσεις για την διενέργεια ανοικτών διαγωνισμών για να επανέλθουν τα εργολαβικά συνεργεία στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης.
Στη συζήτηση με τον βουλευτή έκδηλη ήταν η αγωνία και η αβεβαιότητα των συμβασιούχων για την εργασία τους, αφού από το καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που καθιερώθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οδηγούνται στην εργασιακή ζούγκλα των εργολαβικών συμβάσεων.

Ο βουλευτής συνομιλώντας με τους εργαζόμενους ανέφερε «ενώ η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που σήμερα ισχύουν είναι σημαντικές γιατί εξοικονομούν πόρους για τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι με αυτές έχουν πιο αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές, ενώ γνωρίζει ότι σήκωσαν ένα μεγάλο βάρος της πανδημικής κρίσης στο Νοσοκομείο, εντούτοις επιμένει εμμονικά στην ιδεοληψία της να επαναφέρει τα εργολαβικά συμφέροντα στις δημόσιες δομές υγείας, στο πλαίσιο της αντίληψής της για συμπράξεις του δημόσιου συστήματος υγείας με τα ιδιωτικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση με αυτήν την πολιτική ωθεί ουσιαστικά τις διοικήσεις των Νοσοκομείων να προχωρήσουν στις προκηρύξεις των διαγωνισμών».

Απευθυνόμενος στους συμβασιούχους σημείωσε με έμφαση «η παρουσία μου σήμερα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής συμβολίζει τη στήριξη μου και τη συμπαράστασή μας ως ΣΥΡΙΖΑ στις δικές σας πρωτοβουλίες και στο δίκαιο αίτημά σας να παραταθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και να μην επιστρέψουν τα εργολαβικά συνεργεία». Ενώ έκανε γνωστό στους εργαζόμενους ότι με πρωτοβουλία 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ζητήθηκε από την κυβέρνηση σε αυτήν την κρίσιμη υγειονομικά περίοδο που διανύουμε να αντιμετωπίσει σε άλλη κατεύθυνση το πρόβλημα και να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.
Ο βουλευτής Ροδόπης μετά τη γόνιμη συζήτηση με τους συμβασιούχους δήλωσε ότι είναι στη διάθεσή τους, θα βρεθεί δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία τους και θα έχουν συνέχεια οι ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.