Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου είχε συνάντηση με τον πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και τους αντιπρυτάνεις Μαρία Μιχαλοπούλου, Φώτη Μάρη και Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλο, με αφορμή το μείζον θέμα που έχει προκύψει για το πανεπιστήμιο και τους φοιτητές του με την διακοπή της δωρεάν μεταφοράς φοιτητών σε Κομοτηνή και Ξάνθη από την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε από τις πρυτανικές αρχές ότι όλες οι προσπάθειες που έκαναν μέχρι σήμερα από την πλευρά τους, προκειμένου να συνεχιστεί η δωρεάν μεταφορά των φοιτητών, απέβησαν άκαρπες, αφού δεν υπήρξε, όπως έγινε γνωστό, η ανάλογη ανταπόκριση ιδιαίτερα από όσους είχαν συμβατικές υποχρεώσεις απέναντι στο πανεπιστήμιο.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τις μεγάλες οικονομικές ανάγκες που έχει το πανεπιστήμιο, για τις οποίες αναζητά την εξασφάλιση επιπλέον πόρων από το υπουργείο Παιδείας, ώστε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της νέας χρονιάς.

Ο βουλευτής κος Χαρίτου εξέφρασε την κατηγορηματική του θέση ότι πρέπει να αναζητηθεί άμεσα λύση με γνώμονα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δωρεάν μεταφορά φοιτητών από και προς το πανεπιστήμιο, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ιδιαίτερα, μάλιστα, σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης που οι οικογένειες των φοιτητών βρίσκονται σε αδυναμία να επωμιστούν ακόμη ένα οικονομικό βάρος. Σε αυτήν την κατεύθυνση οφείλουν να συμβάλλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι και βέβαια το υπουργείο Παιδείας προχωρώντας ταχύτερα στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ΔΠΘ.