Τις δυνατότητες , τις προοπτικές του τόπου , αλλά και το τι έπραξε κάθε πολιτική δύναμη όλα αυτά τα χρόνια , θέλουν να  γνωρίζουν οι πολίτες , ανέφερε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου κατά την χθεσινή του ομιλία που είχε απολογιστικό χαρακτήρα του έργου του για την τετραετία που πέρασε.

Για εισοδηματικές ανισότητες και υπερσυγκέντρωση του πλούτου έκανε λόγο ο βουλευτής , μια τροχιά που κινήθηκαν οι ασκούμενες πολιτικές της κυβέρνησης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, διευρύνοντας τις περιφερειακές ανισότητες και διογκώνοντας την ανεργία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μια ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση, απάντηση στις μεγάλες ανάγκες της πλειοψηφίας της κοινωνίας, που δίνει προοπτική στον τόπο.

Η διασυνοριακότητα , ο ισχυρός πρωτογενής τομέας και η πολυπολιτισμικότητα είναι τα ισχυρά πλεονεκτήματα της περιοχής , με ισχυρούς Ευρωπαικούς διαθέσιμους πόρους , που όμως τα τέσσερα αυτά χρόνια δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση  για την ανάπτυξη της Ροδόπης.

Αναφορά στο κλειστό εργοστάσιο της SHELMAN  έκανε ο Δημήτρης Χαρίτου με την ενίσχυση από την κυβέρνηση της  επαναφοράς στο παλιό ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά και στη νέα  μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ που κατασκευάζεται στην Αλεξανδρούπολη , αντί να γίνει στην Ροδόπη , που υπάρχουν ήδη οι υποδομές, και που σε λίγα χρόνια θα τεθεί εκτός λειτουργίας το υπάρχον εργοστάσιο παραγωγής.

Για εγκατάλειψη του φράγματος του Κομψάτου μίλησε ο βουλευτής , για έλλειψη θωράκισης των δημόσιων δομών υγείας , και τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν στην αναδοχή του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής, ενώ δεσμεύτηκε για την επόμενη ημέρα , για την υλοποίηση στο ακέραιο της σύμβασης της δωρεάς για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου.