Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καλωσόρισε τον Έλληνα Ευρωπαίο Επίτροπο, Μαργαρίτη Σχοινά στην περιοχή της Θράκης, στη φτωχότερη ίσως περιφέρεια της Ευρώπης και τόνισε μεταξύ άλλων:

Καλωσόρισα τον Έλληνα Ευρωπαίο Επίτροπο, Μαργαρίτη Σχοινά στην περιοχή της Θράκης, στη φτωχότερη ίσως περιφέρεια της Ευρώπης.

Είναι γεγονός ότι οι αυξημένοι ευρωπαϊκοί πόροι, τόσο του ταμείου σταθεροποίησης και ανάκαμψης, όσο και του ΕΣΠΑ, αποτελούν μια πρόκληση για τη χώρα και δημιουργούν προσδοκίες.

Δυστυχώς, όμως, ο τρόπος που τους διαχειρίζεται η κυβέρνηση, χωρίς αξιόπιστο σχέδιο, χωρίς ουσιαστικό διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς, χωρίς τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, δε γεννά ιδιαίτερη αισιοδοξία. Αντίθετα δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα αν θα αξιοποιηθούν για να  δοθεί ώθηση στην πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη ή αν θα επωφεληθεί πάλι μια οικονομική ελίτ, όπως έγινε με τους ευρωπαϊκούς πόρους τις περασμένες δεκαετίες.

Ειδικά για την περιφέρεια, αν δεν διαμορφωθεί με τους παραγωγικούς φορείς ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή, που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, κινδυνεύουμε να χάσουμε το τρένο για μια ακόμα φορά!