Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ι Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD), ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών θα πραγματοποιήσει δωρεάν διανομή προϊόντων (ελαιόλαδο, ρύζι, φέτα, κριθαράκι, μακαρόνια, ηλιέλαιο, γραβιέρα, φασόλια, χυμός ντομάτας, γάλα εβαπορέ, καθαριστικο υγρό γενική χρήσης, σαμπουάν, αφρόλουτρο, υγρό σαπούνι χεριών και υγρό πλυντηρίου για πλύσιμο ρούχων). Τα προϊόντα αυτής της διανομής συμπεριλαβάνουν και όσα δε διανεμήθηκαν κατά τους μήνες Νοέμβριο 2019 και Δεκέμβριο 2019.

Οι δικαιούχοι είναι όσοι εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», πρώην «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» και έχουν δηλώσει στην αίτησή τους ότι επιθυμούν τη συμμετoχή τους στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 19/01 έως την Τετάρτη 27/01 από τις 08:00-14:00, στις Σάπες στον χώρο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ξενοφώντος & Σεβαστουπόλεως (αποθήκες της πρώην Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού) και στην Ξυλαγανή στο χώρο του Αμαξοστασίου (έναντι του στρατοπέδου) από τις 08:00 -14:00.

Για την εξάλειψη του συνωστισμού και κατ΄ επέκταση του κινδύνου εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι ωφελούμενοι θα εξυπηρετούνται αυστηρά με ραντεβού και αποκλειστικά την ημέρα και την ώρα για την οποία έχουν ειδοποιηθεί να προσέλθουν να παραλάβουν τα προϊόντα τους, μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο, που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους στο πρόγραμμα «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο άτομο που θα φέρει Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμου 1599/86.

Για την παραλαβή των προϊόντων από το σημείο διανομής είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και η υγιεινή των χεριών.