Πολιτική άποψη και παρέμβαση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής Κλεοπάτρας Στογιαννίδου σχετικά  με τις πειθαρχικές διώξεις των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ιάσμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης , με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη να παίρνει διαφορετική θέση.

Η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου τάχθηκε στο πλευρό τους ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής και κάνοντας λόγο για πρακτικές που «θυμίζουν άλλες εποχές», με τον  Γιάννη Γκαράνη να διαφωνεί και να αναφέρει: «Η Αποκεντρωμένη έχει την αρμοδιότητα βάσει του νόμου να ελέγχει τις αποφάσεις μας. Αν η Αποκεντρωμένη αποφάσισε ότι πρέπει να ασκηθεί δίωξη είναι δική της αρμοδιότητα και όχι δική μας. Να βγάλουμε εμείς μια απόφαση ως δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής για μια πράξη του δημοτικού συμβουλίου Ιάσμου, για να πούμε τι; Εγώ διαφωνώ.

Με την Κλεοπάτρα Στογιαννίδου συμφώνησε η πλειοψηφία των συμβούλων που πήραν το λόγο για το συγκεκριμένο θέμα.

«Εννοείται και συμφωνούμε. Δεν θα πρέπει η Αποκεντρωμένη να προχωράει σε τέτοιες διώξεις και να ποινικοποιείται στην ουσία μία αρνητική ψήφος», δήλωσε ο Αντώνης Γραβάνης.

Ο Κώστας Καραίσκος , ο Ανέστης Στρατιάδης και ο Γιάννης Λεβέντης συμφώνησαν με την άποψη και τη θέση της προέδρου Κλεοπάτρας Στογιαννίδου.

Πάντως όσοι παρακολούθησαν τη συνεδρίαση εξέφρασαν τον προβληματισμό τους  για την πορεία της σχέσης των συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης με την διοίκηση του Δήμου , μία διαφωνία που πλέον είναι φανερή  και ίσως διακρίνεται όλο και τακτικότερα.