Παρουσία των εκμισθωτών των bungalows του Φαναρίου εξελίχθηκε η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής για την παράταση των μισθώσεων ή την εκ νέου δημοπράτηση των 74 διαμερισμάτων.

Αρχικά τον λόγο εκ μέρους της υπηρεσίας πήρε ο Δημήτρης Μάγγας σημειώνοντας την λήξη της παράτασης της σύμβασης προτείνοντας διαδικασία νέας δημοπρασίας με πιθανό το μεγάλο ενδιαφέρον για μισθώσεις.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος της “Λαικής Συσπείρωσης” Γιάννης Λεβέντης  συμφώνησε με την άποψη της υπηρεσίας προτείνοντας να υπάρξει  πρόνοια για τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες διαθέτοντας 20 έως 30% των χορηγούμενων οικίσκων.

Η Ελένη Λαφτσή από την “Πολιτική Ανατροπή”  πρότεινε να δοθεί μια νέα παράταση δύο χρόνων αν και εμφανίστηκε επιφυλακτική λέγοντας , ότι ουσιαστικά πρόκειται για παράταση της  παράτασης .

Ο Αντώνης Γραβάνης από την παράταξη “ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΥΝΑΤΑ” ανέφερε ότι θα πρέπει να διορθωθεί το λάθος των δύο ετών ψηφίζοντας την πρόταση για παράταση άλλων δύο ετών.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης  σημείωσε ότι καλώς έγινε αρχικά η εκμίσθωση για δύο χρόνια γιατί με αυτόν τον τρόπο  μπορούσε να γίνεται καλύτερος έλεγχος των οικονομικών υποχρεώσεων των εκμισθωτών.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΚΜΙΣΘΩΤΕΣ

Παίρνοντας τον λόγο ο Στέλιος Σταυρόπουλος ένοικος διαμερίσματος για πολλά χρόνια είπε χαρακτηριστικά “ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ” δείχνοντας έτσι την προσφορά τους και την συμμετοχή τους στην καλή διατήρηση και φροντίδα της περιοχής , ενώ συνεχίζοντας επεσήμανε ότι τα σπίτια είναι 60 χρόνων , χρειάζονται συνεχείς συντηρήσεις και επισκευές , ενώ κάποιοι πληρώνουν μέχρι και 6.000 για την μίσθωση.

Ο Κυριάκος Αμούτζας στην συνέχεια παίρνοντας τον λόγο είπε ότι αν δεν υπήρχαν οι παραθεριστές τότε ο χώρος θα είχε καταντήσει όπως κάποια άλλα κτήρια και σημεία μέσα στον οικισμό, παραμελημένα και εγκαταλελειμμένα.

 

Τελικά το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παραχώρηση στους εκμισθωτές για ακόμη δύο χρόνια δηλαδή μέχρι την 31/12/2025 , με όσα από τα bungalows  είναι κενά να βγουν σε δημοπρασία.