Ο προυπολογισμός του Δήμου Κομοτηνής για το 2023 συζητήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΔΗΣ :  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης χαρακτήρισε αναπτυξιακό τον προυπολογισμό παρά την οικονομική κρίση και αποδεικνύει την καλή οικονομική κατάσταση του δήμου, αγγίζει τα 71.400.000 ευρώ , ποσό ίσως το μεγαλύτερο στην ιστορία του δήμου , όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο προυπολογισμός είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι κατά 16.100.000 ευρώ και διοχετεύεται σε έργα που έχουν εγκριθεί και έχουν ενταχθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Στον συγκεκριμένο προυπολογισμό υπάρχουν 5.000.000 για κοινωνικούς σκοπούς όπως η βοήθεια ευάλωτων ομάδων  και περίπου 850.000 που θα διατεθούν για τον πολιτισμό (ΔΚΕΠΠΑΚ ,ΔΗΠΕΘΕ και Συλλόγους).

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ: ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ.

Παραπλανητικό χαρακτήρισε τον προυπολογισμό ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αντώνης Γραβάνης γιατί ενώ και πέρυσι ο προυπολογισμός ήταν 60.000.000 δεν υλοποιήθηκαν ούτε τα 30.000.000 ευρώ, ποσοστό κοντά στο 36% , πράγμα που σημαίνει ότι η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί τα μεγάλα νούμερα για να μπορέσουν να παραπλανήσουν τους πολίτες , αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα της πόλης,  των οικισμών και της καθημερινότητας των κατοίκων  είναι αμείλικτη. Για ανικανότητα της δημοτικής αρχής έκανε λόγο  ο Αντώνης Γραβάνης , στην ολοκλήρωση έργων , στην εύρεση λύσης σε προβλήματα και στην αδυναμία να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες μέσα από τις οποίες οι κάτοικοι θα μπορούν να αισιοδοξούν για το μέλλον.