ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ για την παραπομπή στο πειθαρχικό τριών συναδέλφων τους για συμμετοχή τους σε απεργία.

Ως ΕΛΜΕ Ροδόπης καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια της Διεύθυνσης Π.Ε. Ροδόπης, που, σαν λαγός του Υπουργείου, επιχειρεί να εκφοβίσει και να κλιμακώσει την επίθεση στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς παραπέμποντας στο πειθαρχικό 3 νεοδιόριστους συναδέλφους του ‘21 που συμμετέχουν στην απεργία αποχή εν μέσω θέρους, με τους/τις εκπαιδευτικούς να λείπουν από την περιοχή !!!

 

Πρόκειται για ανυπόστατη, παράνομη  και άθλια ενέργεια, γιατί στρέφεται ενάντια σε συναδέλφους/σες που συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις της ομοσπονδίας τους αλλά και της ΑΔΕΔΥ, στην απεργία-αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ και απολύτως νόμιμη.  Η παραπομπή αυτή είναι αντίθετη ακόμα και με στοιχειώδεις συνδικαλιστικές κατακτήσεις, όπως το δικαίωμα της απεργίας που κατοχυρώνεται και στο Σύνταγμα. Το γνωρίζουν καλά.

 

Οι συνάδελφοι/σες με τη στάση τους αγωνίζονται μαζί με τον κλάδο ενάντια στηνκατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της  ατομικής αξιολόγησης.

Απέναντι στον εκφοβισμό και τις απειλές που κραδαίνουν θα βρουν τους συναδέλφουςσυσπειρωμένους στα σωματεία τους.  Απέναντι στον αυταρχισμό θα βρουν ενιαία, μαζική, αγωνιστική στήριξη των συναδέλφων μας.

 

Ξεκαθαρίζουμε πως κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στιςσυλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματοςτων εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι.

 

Απαιτούμε άμεση ανάκληση της παραπομπής – ούτε σκέψη για πειθαρχική δίωξη. Είναι για εμάς αιτία πολέμου. Δεν θα περάσει!!! ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!!!

 

 

                                               Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης

 

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

        Βασιλειάδης Μιχάλης                                                              Λίτσος  Ευάγγελος