Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης , μεταφέροντας την οργή και την αγανάκτηση του αστυνομικού προσωπικού και της τοπικής κοινωνίας, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοφανή στα αστυνομικά χρονικά απόφαση που έλαβε την 20-09-2022 το Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΗ Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ, αδιαφορώντας για τα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα αστυνόμευσης του νομού μας – τα οποία πηγάζουν από το γεγονός ότι είναι κενές οι 95 από τις 527 οργανικές θέσεις της Δ.Α. Ροδόπης και επιπλέον αυτού 45 αστυνομικοί είναι αποσπασμένοι στη ΓΕΠΑΔΑΜΘ και σε υπηρεσίες εκτός Δ.Α. Ροδόπης.

Το Προεδρείο της Ένωσής μας, σε προηγούμενους χρόνους πραγματοποίησε συναντήσεις με την Πολιτική και τη Φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνοντάς τους για όλες τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, οι οποίες άπτονται αστυνομικού ενδιαφέροντος και δημιουργούν εξαιρετικά αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης προκειμένου για τη διασφάλιση της δημόσιας, αλλά και της κρατικής ασφάλειας τόσο του νομού μας όσο της ίδιας της χώρας μας. Τονίστηκε ότι, όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν κάνουμε οι υπηρετούντες στο νομό μας αστυνομικοί, είναι αδύνατον να διασφαλίσουμε το απαιτούμενο επίπεδο ασφάλειας των συμπολιτών μας που κατοικούν στην ευαίσθητη περιοχή της Ροδόπης, όταν αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε με τα ¾ της δύναμης του οργανογράμματός μας.

Στις παραπάνω συναντήσεις λάβαμε δεσμεύσεις από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ και από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ, ότι με προσωπική τους μέριμνα θα μας ενισχύσουν με ικανό αριθμό αστυνομικού προσωπικού, κατά τις Β΄ Τακτικές Μεταθέσεις έτους 2022, καθώς οι ίδιοι αναγνώρισαν την τραγικότητα της υφιστάμενης κατάστασης και τους εξ αυτής ανακύπτοντες κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια του τόπου μας, αλλά ιδιαίτερα για την κρατική και εθνική ασφάλεια της χώρας μας.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ…

Παρά τις δεσμεύσεις της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας μας, την 14-09-2022 περιήλθε σ’ εμάς «ως κεραυνός εν αιθρία» η πληροφορία ότι πρόθεση και των δύο είναι να μην καλύψουν καμία από τις 95 κενές οργανικές θέσεις της Δ.Α. Ροδόπης!!!

Την 15-09-2022 η Ένωσή μας, μαζί με τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης και Καβάλας, υπέβαλε γραπτό αίτημα συνάντησής μας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αξιώσουμε την εκ μέρους του Υπουργού μας υλοποίηση της προσωπικής του δέσμευσης – η οποία μάλιστα είχε αποτυπωθεί και εγγράφως από τον ίδιο στην από 19-07-2022 απάντησή του στην υπ’ αριθ. 6048/27-06-2022 ερώτηση του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ροδόπης κ. Δημήτρη ΧΑΡΙΤΟΥ, όπου συγκεκριμένα ανέφερε «Ως προς τη στελέχωση της Δ.Α. Ροδόπης και των υφιστάμενων αυτής Υπηρεσιών, σημειώνεται ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για την περαιτέρω ενίσχυσή τους με αστυνομικό προσωπικό, τόσο κατά τις τακτικές μεταθέσεις, όσο και κατά τις λοιπές τοποθετήσεις – μετακινήσεις του τρέχοντος έτους».

Παράλληλα αποστείλαμε έγγραφο και στους τρεις Βουλευτές του νομού μας, αιτούμενοι να παρέμβουν αρμοδίως για την ενίσχυση του νομού μας με αστυνομικό προσωπικό. Την 16-09-2022 ο Βουλευτής Ροδόπης ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Αχμέτ Ιλχάν κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Π.τ.Π. με θέμα «Κάλυψη κενών οργανικών θέσεων Δ.Α. Ροδόπης» και την 19-09-2022 ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ροδόπης κ. Δημήτρη ΧΑΡΙΤΟΥ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Π.τ.Π. με θέμα «Ανάγκη άμεσης στελέχωσης με προσωπικό της Δ.Α. Ροδόπης στις επικείμενες μεταθέσεις του τρέχοντος έτους».

Το αίτημά μας για συνάντηση απορρίφθηκε από τον Υπουργό μας και κατόπιν αυτού υποβάλλαμε αίτημα συνάντησης προς τον Αρχηγό μας. Την 19-09-2022 η Πρόεδρός μας κ. Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ μαζί με τον Πρόεδρο της Σ.Κ.Α.Ν. Ξάνθης κ. Νικόλαο ΓΟΥΝΑΡΙΔΗ, παρουσία και του Αντιπροέδρου Οικονομικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστου ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ, συναντήθηκαν με τον Αρχηγό μας.

Στη συνάντηση αυτή που διήρκησε περίπου δύο ώρες, ο Αρχηγός μας παρότι αναγνώρισε την αλήθεια των ισχυρισμών των Ενώσεών μας και το δίκαιο του αιτήματός μας για την αναγκαιότητα της κάλυψης των κενών οργανικών μας θέσεων, δυστυχώς αφενός επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι δεν προτίθεται να καλύψει καμία από τις κενές οργανικές θέσεις των Δ.Α. Ροδόπης και Ξάνθης, αφετέρου δε παρά τις αντιρρήσεις – αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από πλευράς μας, όπως αποδείχθηκε την επόμενη ημέρα από την απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Μεταθέσεων, τα προβλήματα των αστυνομικών της Ροδόπης αλλά και η ασφάλεια της περιοχής μας ουδόλως απασχολούν τόσο το προφανώς Αθηνοκεντρικό Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ., όσο και το προφανώς όμοιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Για εμάς όμως, οι ευθύνες δεν περιορίζονται στο Αρχηγείο και στο Υπουργείο Π.τ.Π. αλλά αγγίζουν και την ίδια την Κυβέρνηση η οποία εάν όντως είχε αληθινό «ενδιαφέρον» για εμάς τους αστυνομικούς καθώς και για τη θωράκιση της ευαίσθητης περιοχής μας – όπως η ίδια διατρανώνει καθημερινά στα Μ.Μ.Ε. – όφειλε να μην επιτρέψει τέτοιες συμπεριφορές και οφείλει να μας προστατεύσει από αυτές.

Μετά το ΜΗΔΕΝ του Πρωθυπουργού για τους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία, ήρθε και το ΜΗΔΕΝ του Αρχηγείου για τους αστυνομικούς και τους πολίτες του νομού Ροδόπης.

ΕΜΕΙΣ θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας
για τον συνάδελφο και την κοινωνία που υπηρετούμε!!!

Σ’ ΕΣΑΣ υπενθυμίζουμε την λαϊκή παροιμία
«ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

           ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΚΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Νικόλαος