Τιμή αποτελεί για το Επιμελητήριο Ροδόπης ο Μαργαρίτης Σχοινάς που από σήμερα αποτελεί επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης στη διάρκεια της άφιξης του Επιτρόπου στο ΕΒΕ Ροδόπης.

Ο κ. Σχοινάς χαρακτήρισε απαραίτητη αυτή τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, ανθρώπους και επιχειρήσεις που πέρασαν από μια πολύ δύσκολη περίοδο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη της Ευρώπη, λέγοντας ότι οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά μας.

 

Ο κ. Γραβάνης παρέδωσε στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την τιμητική πλακέτα την ανακήρυξής του σε επίτιμο μέλος του ΕΒΕΡ, καθώς και μία αυθεντική ασημένια πόρπη της αστικής παραδοσιακής φορεσιάς της Κομοτηνής, όπως τόνισε, «ως δώρο ενθύμησης της επίσκεψής σας στην Κομοτηνή».


«Δεν θα μπορούσα να φύγω από την Κομοτηνή, χωρίς την συνάντηση με τους εκπροσώπους της ζώσας οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που πέρασαν από μία πολύ δύσκολη περίοδο, όχι μόνο στην Ελλάδα και την Θράκη, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ανθρώπους όμως στους οποίους έρχομαι να δώσω το μήνυμα ότι οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά μας» ανέφερε στις δηλώσεις του ανταποδίδοντας την θερμή υποδοχή ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανέλαβε την σημασία της χρονικής συγκυρίας για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών ενίσχυσης της οικονομίας και του επιχειρείν τονίζοντας ότι «ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε ποτέ τόσα χρηματοδοτικά εργαλεία από όσα θα έχουμε την επόμενη περίοδο». «Εδώ η πρόκληση για την πραγματική οικονομία είναι να χτίσουμε τις αντοχές για το μέλλον.Να στηριχτούμε δηλαδή σε όσα έχουμε και θα μας δώσει η Ευρώπη, αλλά να βεβαιωθούμε ότι οι επιχειρήσεις, ο οικονομικός ιστός της περιοχής θα έχει την ανθεκτικότητα για να μας κρατήσει στον μεγάλο χρόνο» υπογράμμισε για να ευχαριστήσει το Δ.Σ. του ΕΒΕΡ για την τιμή της ανακήρυξής του σε επίτιμο μέλος του.
Της τελετής ανακήρυξης ακολούθησε σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ κ. Αντώνης Γραβάνης, παρουσία επίσης του βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νικόλαου Αγγελίδη, της Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κικής Κωνσταντινίδου και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων ν. Ροδόπης κ. Ανέστη Βαφειάδη.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν η διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων της Ροδόπης στα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ρόλος των τραπεζών την επόμενη ημέρα της πανδημίας COVID -19 και η παροχή εγγυήσεων για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη επαγγελματιών και επιχειρήσεων.
Συζητήθηκε ακόμα η παροχή ενισχυμένων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή, καθώς και το ελληνικό σχέδιο για αξιοποίηση των πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, μέρος των οποίων όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης θα πρέπει να κατευθυνθεί προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα στη Ροδόπη.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο της ίδρυσης και λειτουργίας Δομής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κομοτηνή.