O οικισμός του Κένταυρου στον Δήμο Μύκης στην Ξάνθη αντιμετωπίζει πρόβλημα στην υδροδότηση.

Μετά την περαιτέρω επιδείνωση του προβλήματος της υδροδότησης ,κάτοικοι του οικισμού προχώρησαν την Τρίτη 18 Ιουνίου σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Μύκης, ζητώντας άμεση επίλυση του θέματος.

Σε επικοινωνία των κατοίκων με τον δήμαρχο Μύκης Αχμέτ Κιούρτ,  δεσμεύτηκε να δώσει άμεσα λύση με βυτιοφόρο από κοντινό δήμο, που θα γεμίσει τις δεξαμενές, ενώ έγινε αίτημα και σε άλλους δήμους, ώστε με βυτιοφόρα να καλύψουν τις ελλείψεις του νερού.

Ακόμη, επικοινώνησε με την Περιφέρεια, προκειμένου να ζητηθεί επιπλέον χρηματοδότηση για την τοποθέτηση γεννήτριας, τουλάχιστον έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες σύνδεσης της πηγής με ρεύμα, που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ο κάτοικος του χωριού Σαλή Εφέντη, σύμφωνα με όσα γράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Αρβανίτης ,τονίζει ότι  πρόβλημα της υδροδότησης αφενός κρατάει χρόνια και αφετέρου αυτές τις μέρες λόγω Μπαϊραμιού και αυξημένων επισκεπτών (άρα και αναγκών) στην περιοχή οξύνθηκε πάρα πολύ. Πρόσθεσε δε, ότι σταθερά από το 2017 αναδεικνύει το θέμα και πιέζει για λύση εντός και εκτός Βουλής, το ΚΚΕ.

Εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης και του παρατεταμένου καύσωνα που πλήττει τον Κένταυρο του Δήμου Μύκης της Π.Ε. Ξάνθης, και κατόπιν παρέμβασης του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη εστάλησαν εμφιαλωμένα νερά στους κάτοικους της περιοχής.
Στην παράδοση των 14 παλετών εμφιαλωμένων νερών σε φιάλες 1,5lt, των οποίων η προμήθεια έγινε από την Π.Ε. Ξάνθης, παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Πολυξένη Μπρίκα, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Επικοινωνιών και Καλών Πρακτικών κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Σαλή Γιουρούκ και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Φατήχ Ισμαήλκο και κ Ιμπραχήμ Αμούτσκα.
Αυτό που δημιουργεί προβληματισμό  κατά την διανομή των συσκευασιών νερού , είναι ότι σε αυτή συμμετέχουν και μάλιστα φωτογραφίζονται οι αντιπεριφερειάρχες Ξάνθης.
Το ερώτημα που γεννάται λοιπόν είναι εάν αυτή είναι η δουλειά των αντιπεριφερειαρχών.
Να ξεφορτώνουν το φορτηγό με τις εξάδες του εμφιαλωμένου νερού;
ή μήπως θα έπρεπε να βρίσκονται μετά από  οδηγία του περιφερειάρχη στο γραφείο τους και να μη σηκωθούν από την καρέκλα μέχρι να υδροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι στον Κένταυρο;
Εαν δεν λυθεί ούτε τις επόμενες ημέρες το πρόβλημα θα βρεθούν στο ίδιο σημείο για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους ξανά κατά την εκφόρτωση;
Η λύση μάλλον δεν βρίσκεται στην διανομή, αλλά στην μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος , που θα πρέπει να δοθεί γρήγορα και αποτελεσματικά από όσους εκλέχτηκαν για αυτό τον σκοπό σε κάθε βαθμό της αυτοδιοίκησης.