Τους τρόπους και τις προτάσεις με τις οποίες θα αντιμετωπίσει το ΔΠΘ την δημιουργία Ιδιωτικών πανεπιστημίων παρουσίασε ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης .

Το ΔΠΘ θα εκμεταλλευτεί αυτή τη συγκυρία όχι αντιδρώντας, αλλά κάνοντας συνέργειες με διεθνή πανεπιστήμια ώστε να μπορούν να έρθουν αλλοδαποί φοιτητές  στην περιοχή για να κάνουν μέρος της εκπαίδευσης τους , συνέργειες με τα μη κρατικά όταν θα θεσμοθετηθούν , ώστε κάποια προγράμματά τους είτε προπτυχιακά, είτε μεταπτυχιακά να γίνονται εδώ έτσι ώστε να υπάρχει όφελος και στα περιφερειακά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

“Ενας φοιτητής που περνά στην ανώτατη εκπαίδευση μέσα από τις πανελλαδικές , δεν θα πάει σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο” σημειώνει ο Ε.Στυλιανίδης , λέγοντας ότι τα ιδιωτικά αφορούν είτε αυτούς που δεν πέρασαν και σκέφτονται να φύγουν στο εξωτερικό , αυτούς που ενδιαφέρονται για δεύτερο πτυχίο ή άτομα μεγαλύτερων ηλικιών που το Ελληνικό σύστημα δεν τους δίνει δυνατότητα σπουδών.

Το πανεπιστήμιο της Θράκης θα πρέπει να δείξει έξυπνα αντανακλαστικά και να προχωρήσει σε συνέργειες τέτοιου τύπου , καταλήγει ο βουλευτής , ενώ στόχος όπως ανέφερε είναι από αυτήν την εξέλιξη να ωφεληθεί και η Θράκη.