Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κ. Στυλιανίδη Ευριπίδη την Τρίτη 1/6/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό παρουσία και των αρμοδίων Υπηρεσιακών φορέων του Υπουργείου καθώς και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Αναφέραμε τις ζημίες που έχει υποστεί ο κλάδος των καπνοπαραγωγών κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 βλέποντας το εισόδημα του να συρρικνώνεται, παρά την εξαιρετική ποιότητα του καπνού Ανατολικού Τύπου Μπασμά που αποτελεί και μονοκαλλιέργεια και παρουσιάσαμε αναλυτικά τα προβλήματα των καπνοπαραγωγών με πλήρη μελέτη για την αντιμετώπιση τους.

Επίσης τονίσαμε την σημασία της στήριξης της καπνοκαλλιέργειας τονίζοντας ότι με μέσο όρο 9 στρέμματα καπνού ανά εκμετάλλευση στη Ροδόπη και τον Έβρο δεν αρκούν με τα σημερινά δεδομένα για την επιβίωση των καπνοπαραγωγών.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανταποκρινόμενος θετικά, προδιέγραψε την πρόταση που θα καταθέσει στο Υπουργείο Οικονομικών για τη στήριξη του Καπνού – Μπασμά και επιφυλάχθηκε να επανέλθει στο θέμα μόλις θα έχει κάποια ξεκάθαρα δεδομένα με βάση τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες της Κυβέρνησης. Τόνισε ότι η στοιχειοθετημένη συζήτηση που έκανε μαζί μας τον βοηθά να διεκδικήσει την καλύτερη λύση για τους καπνοπαραγωγούς και δεσμεύτηκε να επανέλθει σύντομα με αποτελέσματα.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Βουλευτή Ροδόπης κ. Στυλιανίδη για την άμεση ανταπόκριση του και την πρωτοβουλία του να οργανώσει την συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον Υπουργό