Τα μακρινά μικρά χωριά της Βορειοανατολικής Ροδόπης επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Ροδόπη Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μετά από μια στάση στο Πρωτάτο, βρέθηκε  στο Ιάσιο, στο Κίζαρι, στον Έβρενο,και την Νέα Σάντα, τιμώντας τους λίγους κατοίκους που έχουν απομείνει εκεί, ακούγοντας τις ανησυχίες τους και συζητώντας μαζί τους τρόπους για την αναβάθμιση της Βορειοανατολικής Ροδόπης.

Μία σημαντική πρωτοβουλία αφορά στην πλήρη αξιοποίηση του φράγματος του Ιασίου με στόχο την βελτίωση της αγροτικής παραγωγής και την δημιουργία εναλλακτικού εισοδήματος στη περιοχή. Στις συζητήσεις με τους κατοίκους, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε ότι:

«η ψήφος που δίνουμε ανά τέσσερα χρόνια μοιάζει με την σφαίρα που αν φύγει από την θαλάμη του όπλου δεν μπορεί να επιστρέψει. Για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι κάθε 4 χρόνια όταν επιλέγουμε για το μέλλον του τόπου μας. Την πρώτη Κυριακή διαλέγουμε Βουλευτή και την δεύτερη Κυβέρνηση. Κριτήριο για την πρώτη επιλογή, πρέπει να αποτελεί το ενδιαφέρον και η αποτελεσματικότητα που επέδειξαν οι υποψήφιοι για το τόπο. Επομένως πρέπει να γίνουν οι ανάλογες συγκρίσεις. Κριτήριο για την δεύτερη Κυριακή, πρέπει να είναι η διασφάλιση της σταθερότητας και της συνέχειας στην προσπάθεια που επιτυχώς ξεκίνησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Συνεπώς κανείς δεν πρέπει να παγιδευτεί στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, να εγκλωβίσει την χώρα στην ακυβερνησία και την Ροδόπη στην ορφανή και αδύναμη εκπροσώπηση».

Η μακρά περιοδεία του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην ύπαιθρο της Ροδόπης ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, επ’ ευκαιρία της Πρωτομαγιάς, όπου βρέθηκε κοντά σε πολλές και διαφορετικές παρέες για να ευχηθεί καλό μήνα στους συμπολίτες του, ξεκινώντας από το Μύλο του Τσάμη, στην περιοχή των Συμβόλων και συνεχίζοντας στους Αγίους Θεοδώρους, όπου αντάλλαξε ευχές με την ηγεσία του ΚΤΕΛ Ροδόπης. Στην Μέση συναντήθηκε με νέους επαγγελματίες της Κομοτηνής και τέλος στο Μεγάλο Κρανοβούνι, παρευρέθηκε στο γλέντι του Τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η πρωτομαγιάτικη περιοδεία, ολοκληρώθηκε στο μειονοτικό χωριό Αρριανά, όπου ο υποψήφιος Bουλευτής είχε την ευκαιρία, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση μουσουλμάνων συμπολιτών του, να μιλήσει μαζί τους, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία, με την κεντρική ιδέα, ότι η ΡΟΔΟΠΗ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ.