Μπορεί ο καιρός να μην πρόσφερε τις καλύτερες συνθήκες για τον απογευματινό εορτασμό της παραμονής της γιορτής της Αγίας Παρασκευής, αυτό όμως δεν εμπόδισε εκατοντάδες πολιτών να βρεθούν στον Ναό της πολιούχου της Κομοτηνής, για να προσκυνήσουν στη Χάρη της.

Μετά τον πανηγυρικό Εσπερινό ακολούθησε περιφορά της Εικόνας στο κέντρο της Κομοτηνής.

Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκΠαντελεήμωνας είπε αρχικά για τις καιρικές συνθήκες που και εχθές και την περίοδο του Πάσχα οι μεγάλες γιορτές πέρασαν με βροχή, θεωρώντας  ως δώρο της Αγίας Παρασκευής αυτή την αναψυχή.

Επίσης έκανε αναφορά στην παρουσία του θεοφιλέστατου Απόστολου που συμμετέχει και τιμά με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις , ο οποίος υπηρέτησε στην Θράκη και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη , ενώ εξελέγη επίσκοπος δίπλα στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με την ευχή του οποίου βρέθηκε σήμερα στην Κομοτηνή.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση και εξέλιξη του εορτασμού, ευχόμενος σε όλους , η Αγία Παρασκευή να στέκεται δίπλα μας , στην χαρά, στην λύπη, στις νίκες και στις ήττες, στις στιγμές αφθονίας αλλά και στέρησης.