Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της κ. Μαρίας Κ. Καζάκου δικηγόρου και Γεν. Γραμματέως Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής με σκοπό τη γνωριμία με το προσωπικό του Κέντρου και τη συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου, των υπηρεσιών που παρέχονται, καθώς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας ή/ και πολλαπλών διακρίσεων από εξειδικευμένο προσωπικό που είναι ο σύμβουλος υποδοχής, το διοικητικό προσωπικό, η ψυχολόγος, η κοινωνική λειτουργός και η νομικός. Οι υπηρεσίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής και υπάρχει η δυνατότητα, όποτε αυτό απαιτείται, της παραπομπής ή συνοδείας των γυναικών στον ξενώνα φιλοξενίας που επίσης λειτουργεί στην πόλη της Κομοτηνής.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο λειτουργεί σε συνδυασμό με την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 που λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, τα 44 Συμβουλευτικά Κέντρα και τους 17 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους.

Η κυρία Καζάκου τόσο προσωπικά όσο και ως Γεν. Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Δ.Ε.Ε.Π. Ροδόπης δεσμεύτηκε να στηρίξει οποιαδήποτε ενέργεια του Συμβουλευτικού Κέντρου και να συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο στην εύρυθμη λειτουργία και την εύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.