Οι εικόνες που μεταδίδονται είναι δίπλα μας. Στην κοίτη του ποταμού, από το ύψος της γέφυρας του τρένου δίπλα στο Πανθρακικό Στάδιο έως και λίγο μετά τον βιολογικό καθαρισμό της Κομοτηνής.

Η φυσική ροή των υδάτων είναι δύσκολη από την βλάστηση που έχει αναπτυχθεί μέσα στην κοίτη και σε μια ξαφνική και έντονη βροχόπτωση αυτά δεν θα μπορέσουν  να απορροφηθούν  από το έδαφος θα καταλήξουν στον ποταμό όπου θα πρέπει να βρουν την φυσική διέξοδο πράγμα δύσκολο εξαιτίας της  έντονης βλάστησης.

Καλαμιές , δέντρα και μπάζα έχουν φράξει κοίτη και λεκάνη απορροής , σε κάποια σημεία έχει φθαρεί και το ανάχωμα, ενώ όσοι  αντικρίζουν την εικόνα  προβληματίζονται για τις συνέπειες σε περίπτωση έντονης κακοκαιρίας.

Αναφέρουν ότι Υφαντές , Μεσοχώρι και Παραδημή ίσως να είναι τα χωριά που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα από την υπερχείλιση και την διαφυγή των υδάτων εκτός ροής του ποταμού και ζητούν τον καθαρισμό έτσι ώστε να διασφαλιστεί η γρήγορη φυσική ροή του ποταμού όταν θα φτάσει η στιγμή που θα γεμίσει με νερό.