Η Μαρία Σαραντίτη και ο Θόδωρος Καρανίκας είναι οι δυο νικητές του Διαγωνισμού Φωτογραφίας που προκήρυξε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού – Παιδείας – Αθλητισμού Κομοτηνής σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής, με τίτλο:«Κομοτηνή, ένας όμορφος τόπος».
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος επαγγελματίες κι ερασιτέχνες φωτογράφοι στέλνοντας φωτογραφίες στα δυο θεματικά πεδία, Αστικό τοπίο της Κομοτηνής και Φυσικό περιβάλλον Δήμου Κομοτηνής.

Η βράβευση έγινε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου από τους Κίμωνα Λεχούδη, Αντιδήμαρχο Τουρισμού – Αντιπρόεδρο ΔΚΕΠΠΑΚ, τον Αναπληρωτή Δημάρχου- Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Πολιτειάδη και τον Πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ροδόπης Μηνά Μποντρότσο.
ΟΙ φωτογραφίες των συμμετεχόντων κρίθηκαν από το Σωματείο και επελέγησαν στην κατηγορία Φυσικό περιβάλλον η φωτογραφία της κ. Σαραντίτη «Lavenderlove» και στην κατηγορία Αστικό τοπίο η φωτογραφία του κ. Καρανίκα «Ηλιοβασίλεμα στον κεντρικό πεζοδρόμο της πόλης».
Οι νικητές έλαβαν από τους κ.κ. Πολιτειάδη και Λεχούδη από μια επιταγή 500 ευρώ για αγορά φωτογραφικών ειδών.

Προϋπόθεση συμμετοχής ήταν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες να μην έχουν δημοσιοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο όπως επίσης να μην έχουν δημοσιευθεί ή υποβληθεί σε άλλο μέσο, έντυπο ή διαγωνισμό.