Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17-4-19 στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης η εκδήλωση Αλληλεγγύης στα παιδιά και το λαό της Παλαιστίνης, που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ροδόπης στα πλαίσια πανελλαδικής πρωτοβουλίας της ΕΕΔΥΕ, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Μίλησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Καδρούδης, προβλήθηκε βίντεο που αφορούσε το ιστορικό της εξέλιξης του λεγόμενου Παλαιστινιακού προβλήματος που συνοψίζεται στα εξής: Να σταματήσει άμεσα ο απάνθρωπος πόλεμος και η παράνομη κατοχή της πατρίδας των Παλαιστινίων από το Ισραήλ. Να αναγνωρισθεί από όλα τα κράτη και τους οργανισμούς η Παλαιστίνη, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως έχει ορισθεί από τον ΟΗΕ. Να γκρεμιστεί το τείχος της ντροπής. Να επιστέψουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους.
Προβλήθηκε επίσης βίντεο που αναφερόταν στους αγώνες των Παλαιστινίων 70 χρόνια τώρα που ζει τη φρίκη του πολέμου αλλά δεν προσκυνά και διαβάστηκαν: ποίημα που έγραψαν μαθητές δημοτικού και ποιήματα Παλαιστινίων ποιητών με συνοδεία μουσικής.
Στο χώρο της εκδήλωσης εκτέθηκαν οι δημιουργίες ζωγραφικής των μαθητών
Η εκδήλωση αποτέλεσε ακόμη μια συμβολή της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης, αλλά και όλων όσων συμμετείχαν, στην υπόθεση του Παλαιστινιακού λαού.