Η συνεργασία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους Υπουργούς και η επιμονή του στη διεκδίκηση των θεμάτων που υπέβαλαν οι Δήμαρχοι Κομοτηνής και Ιάσμου είχε ως αποτέλεσμα να εγκριθούν ήδη δύο μεγάλα έργα προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη Αντωνης Τρίτσης. Τα έργα αυτά αφορούν:

1. ΑΤ06 ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ανάπλαση ευρύτερης περιοχής πέριξ του “Παλαιού Γυμνασίου Αρρένων” 4.856.278,75€

Το έργο περιλαμβάνει δύο (2) κύρια υποέργα:

– τον Ανασχεδιασμό μίας ευρύτερης περιοχής όπου θα διαμορφωθούν οι υπαίθριοι χώροι της παλαιάς Νομικής Σχολής, θα ανασχεδιαστεί ο πεζόδρομος μεταξύ του παλαιού Γυμνασίου Αρρένων και της παλαιάς Νομικής Σχολής, θα γίνει η ανάπλαση της νησίδας πρασίνου μεταξύ περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Αρχαιολογικού Μουσείου και του Θερινού Θεάτρου, θα κατασκευαστούν χώροι ελεύθερης στάθμευσης και ποδηλατόδρομος.

– την Ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, που βρίσκεται εντός της ανωτέρω ευρύτερης περιοχής παρέμβασης.

2. ΑΤ12 ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ Δράσεις ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Ιάσμου 809.182,66€

Η πράξη αφορά σε δράσεις ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Ιάσμου και διαρθρώνεται στα εξής υποέργα:

• Υποέργο 1: «Προμήθεια Ηλεκτρικών Οχημάτων και Φορτιστών στο Δήμο Ιάσμου» και ειδικότερα:

. «Προμήθεια ενός (1) Ηλεκτρικού Μικρού Επιβατικού οχήματος 5 θέσεων»

. «Προμήθεια δύο (2) Ηλεκτρικών VAN»

. «Προμήθεια δύο (2) ηλεκτρικών φορτηγών με Ανατρεπόμενη Καρότσα και Αλατοδιανομέα»

. «Προμήθεια δύο (2) ηλεκτρικών Πολυμηχανημάτων-Φορτωτών με παρελκόμενα»

. «Προμήθεια ενός (1) ηλεκτρικού ανοιχτού Απορριμματοφόρου με Σύστημα Ανατροπής Κάδων»

• Υποέργο 2: «Σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης του Δήμου Ιάσμου»

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη και ιδιαίτερα τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Β. Πέτσα ο οποίος παρακολούθησε και προώθησε τα σχετικά αιτήματα της Ροδόπης και δήλωσε πως μόνο η συστηματική συνεργασία και η μαχητική επιμονή μας θα διασφαλίσει την ισχυρή και αποτελεσματική εκπροσώπηση της Ροδόπης για την οποία δεσμευτήκαμε προεκλογικά.