Κάλεσμα απευθύνει η ΕΝΙΔΥΚ για κινητοποίηση το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στο κέντρο της Κομοτηνής με οικονομικά κυρίως αιτήματα , όπως για τον νέο προυπολογισμό, τους φόρους , και για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΙΔΥΚ:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – 11πμ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 ->ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
->ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΦΟΡΟΙ
->ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ!Η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα έφτασε 28,8%, στη στέγαση 18,7%. Όσο εμείς μειώνουμε συνεχώς την κατανάλωση των βασικών τροφίμων, οι εταιρείες ενέργειας,  των μεγάλων σούπερ μάρκετ θησαυρίζουν στη κυριολεξία , με κέρδη ρεκόρ!

ΩΣ ΕΔΩ! – ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα της πόλης μας να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την αύξηση του εισοδήματός μας, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που το λεηλατούν, για να παρθούν τώρα μέτρα για την ενίσχυση όλων των δομών υγεία και εκπαίδευσης.

Ο νέος προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί για ψήφιση, μας αφορά όλους. Η φοροληστεία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη και θα μεγαλώσουν οι περικοπές σε βασικές υπηρεσίες, όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Πολιτική Προστασία, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για το λαό.

Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Οι κουτσουρεμένοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα “pass”, τα “καλάθια” και οι “μειωμένες τιμές” δεν αποτελούν λύση.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα “ματωμένα” πλεονάσματα του προϋπολογισμού, δηλαδή για το ξεζούμισμα που έχουμε υποστεί, για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλλει. Όπως έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την εποχή των μνημονίων, έτσι γίνεται και τώρα για το νέο Υπερμνημόνιο του “Ταμείου Ανάκαμψης”.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες οδηγώντας χιλιάδες στο λουκέτο. Μαζί, οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες θα δώσουν τη μάχη ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που με χίλιους δυο τρόπους τσακίζουν καθημερινά το εισόδημα και τη ζωή μας.

Δεν ανεχόμαστε τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε σχολεία που δεν είναι ασφαλή, χωρίς κανέναν αντισεισμικό έλεγχο, χωρίς συντήρηση με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Δεν ανεχόμαστε τα παιδιά μας να φοιτούν σε πανεπιστήμια που δεν εξασφαλίζεται η δωρεάν μέριμνά τους, χωρίς εστίες για όλους, με τον φόβο μήπως κοπεί η σίτισή τους, πληρώνοντας ακόμη και τις μετακινήσεις τους από και προς την Πανεπιστημιούπολη! Ενώ, δεν είναι δεδομένο ότι κάθε τάξη σχολείου, κάθε αμφιθέατρο θα έχει πετρέλαιο για να μην ξεπαγιάζουν τα παιδιά μας μέσα στον βαρύ χειμώνα.

Και σαν να μην φτάναν όλα αυτά, η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι τραγική, με έλλειψη προσωπικού και ειδικοτήτων ιατρών, με τεράστιες αναμονές μέχρι και στα επείγοντα. Έτσι, οδηγούνται χιλιάδες ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, πληρώνοντας αδρά, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και άλλα κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αναμονής με την δημιουργία του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής. Η υγείας μας, όμως, δεν μπορεί να περιμένει!

Είναι ώρα οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μαζί με τους  αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, τους συνταξιούχουςνα δώσουμε μαζική απάντηση ενάντια στην πολιτική της φτώχειας του λαού και να βροντοφωνάξουμε ως εδώ! Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!Απαιτούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με 7ωρο-5ήμερο-35ωρο. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
  • Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση, ρεύμα, νερό. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης, στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.
  • Αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών σε
    Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και σε όλους τους κρίσιμους τομείς.

    >Δημιουργία Κέντρου Υγείας στον Δήμο Αρριανών.
    >Να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία και όλων των κενών σε υγειονομικό και λοιπό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας Κομοτηνής, Ιάσμου και Σαπών, στο Νοσοκομείου Κομοτηνής. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
    >Τώρα γενναία κρατική χρηματοδότηση για την ενίσχυση των σχολών του ΔΠΘ και την κάλυψη των αναγκών των φοιτητώνγια δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορά – Όχι στις συγχωνεύσεις των τμημάτων Φιλολογίας, Ιστορικού, Παρευξείνιων.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Τώρα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής – Να προχωρήσουν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα σε όλη τη Ροδόπη.