Καταγγελία για by pass στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ κάνει η Δημοτική Παράταξη  “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” αναφέροντας , ότι υπάρχει παροχή σε δεξαμενή της ΔΕΥΑΚ πάνω από το δάσος της Νυμφαίας , που καταλήγει σε μαντρί, σημειώνοντας ότι η κατάσταση αυτή είναι χρόνια και γνωστή.

 

ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Είναι η υδατοκλοπή προεκλογική παροχή;

Λίγο πιο πάνω από το τουριστικό περίπτερο του άλσους Νυμφαίας βρίσκεται μια δεξαμενή της ΔΕΥΑΚ, επί της οδού για το φυλάκιο. Περνώντας διαπιστώνει κανείς ότι η πόρτα είναι παραβιασμένη και ορθάνοιχτη, ενώ μέσα είναι ευδιάκριτη μία παροχή προς ένα λάστιχο το οποίο κλέβει νερό. Το λάστιχο αυτό πάει παράλληλα με τον δρόμο προς την πόλη, μέχρι ένα σημείο, και μετά αλλάζει διαδρομή.

Μάθαμε λοιπόν ότι καταλήγει σε ένα μαντρί με δεκάδες ζώα, ιδιοκτήτης του οποίου είναι κάποιος Α…  από κοντινό οικισμό (όλα τα στοιχεία του είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου).

Αναρωτηθήκαμε αν είναι η ΔΕΥΑΚ ενήμερη για την κατάσταση αυτή – που έτσι κι αλλιώς βγάζει μάτι – και τι ενέργειες έχει κάνει σχετικά. Οι πληροφορίες μας λένε ότι η κλοπή αυτή δεν είναι καθόλου καινούργια ιστορία και μάλιστα ότι ο ίδιος ο δήμαρχος είναι ενήμερος αλλά δεν κάνει τίποτε.

Αυτή τη φορά προτιμήσαμε να μην το πούμε διακριτικά (όπως κάναμε σε ανάλογη περίπτωση με υλικά της υπηρεσίας στη Νυμφαία) αλλά να το δημοσιοποιήσουμε σε δελτίο Τύπου γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε ως δικαιολογία την άγνοια των διοικούντων. Είναι από χρόνια γνωστό ότι η ΔΕΥΑΚ μπορεί να “αξιοποιηθεί” προεκλογικά ποικιλοτρόπως, ποιος λχ ξεχνάει την ματαιωμένη εγκατάσταση μετρητών νερού στα Σύμβολα ή τους διαμαρτυρόμενους χωρικούς των Δειλινών που ποτίζοντας (παράνομα) τα χωράφια τους ξέμεναν από νερό τα …σπίτια τους!

Αλήθεια, σκέφτεται κανείς – πέρα από την γενικευμένη παραβατικότητα – το τραγικό μήνυμα που φτάνει στους μειονοτικούς κατοίκους των οικισμών αυτών, περί της αξιοπιστίας και αμεροληψίας των ελληνικών θεσμών;

Για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ πάντως δεν τίθεται θέμα ποιος παρανομεί: δεν θα ανεχθούμε τη συνενοχή σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, κι όπου την εντοπίζουμε θα την καταγγέλλουμε.