Το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει το Λιμάνι Ιμέρου – Αλιευτικό καταφύγιο καταγράφηκε από τις εικόνες που αποτύπωσε από ψηλά drone που βρέθηκε στο σημείο.
Μεγάλες ποσότητες από τα φερτά υλικά έχουν κυριολεκτικά δημιουργήσει μια νέα παραλία στην είσοδο του λιμανιού πάνω στην οποία μπορεί κάποιος άνετα να βαδίσει και να βρεθεί στην απέναντι μεριά της εισόδου.
Οι εργασίες αποκατάστασης έχουν σταματήσει με κάποιους αλιείς να έχουν μεταφέρει τα σκάφη τους, πριν η είσοδος κλείσει είτε στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους , είτε στο Φανάρι, έχοντας όμως να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος μετακίνησης.
Οσοι δεν πρόλαβαν να βγούν από το λιμάνι εγκλωβίστηκαν σε αυτό και έχει σταματήσει η επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι εξ’αρχής το λιμάνι κατασκευάστηκε σε λάθος σημείο με όποιες παρεμβάσεις και εάν συμβούν μοιραία το αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό θα είναι το ίδιο.
Ετσι ή θα πρέπει να γίνει γενναία παρέμβαση με μεγάλο οικονομικό κόστος για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα , ή θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η όλη προσπάθεια και να σβηστεί από τον χάρτη το αλιευτικό καταφύγιο.
Για το θέμα πριν λίγες ημέρες ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου ζητώντας από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να λάβει μέτρα για ανοίξει άμεσα το αλιευτικό καταφύγιο Ιμέρου για να μη χαθεί η αλιευτική περίοδος για τους αλιείς.
Έκανε γνωστό στον υπουργό ότι οι εργασίες καθαρισμού σταμάτησαν με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, με συνέπεια το καταφύγιο να είναι σήμερα κλειστό. Ενώ σημειώνει ότι τα μέτρα που κατά καιρούς έχουν ληφθεί αποδείχθηκαν ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν σε βάθος πρόβλημα των προσχώσεων του αλιευτικού καταφυγίου του Ιμέρου.
Ο βουλευτής επισημαίνει ότι όμηροι αυτής της κατάστασης είναι οι επαγγελματίες αλιείς, ενώ πλήττεται και η τοπική οικονομία, και καλεί το υπουργείο αλλά και τους αρμόδιους φορείς της περιοχής να ενεργήσουν ώστε να ανοίξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το καταφύγιο Ιμέρου.