Συνελήφθησαν την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίουστην Κομοτηνή, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής δύο πολίτες , σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν δράστη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν 1.370 πακέτα τσιγάρων και 89 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 4.450 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ο δεύτερος δράστης, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν 1.020 πακέτα τσιγάρων και 18 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 780 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2.390 πακέτα τσιγάρων και 5.230 γραμμάρια καπνού.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.