Στο Νέο Σιδηροχώρι βρέθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς για να συναντήσει αγρότες και καλλιεργητές προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις καλλιέργειες των χωραφιών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των αγροτών στο οποίο επείγει να βρεθεί λύση είναι η άρδευση των χωραφιών και συγκεκριμένα περίπου 8.000 στρεμμάτων που ποτίζονται από τους ταμιευτήρες της Νέας Ανδριανής και Σιδηροχωρίου.  Αυτή τη στιγμή οι ταμιευτήρες είναι εντελώς άδειοι από νερό , εξαιτίας της έλλειψης καθαρισμού ενός καναλιού περίπου 150 μέτρων που φέρνει το νερό από τον Λίσσο ποταμό στα αντλιοστάσια τα οποία με την σειρά τους τροφοδοτούν τους ταμιευτήρες.

Στο σημείο του καναλιού και των αντιοστασίων βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης , υπηρεσιακοί παράγοντες και οι αγρότες όπου είδαν από κοντά το πρόβλημα και τις προτεινόμενες λύσεις.

Εκτός όμως από τον καθαρισμό του καναλιού θα πρέπει να γίνει συντήρηση και στις τεράστιες αντλίες, δύο από τις οποίες τροφοδοτούν τον ταμιευτήρα της Νέας Ανδριανής και άλλες δύο τον ταμιευτήρα του Νέου Σιδηροχωρίου.

Οι αγρότες είναι απεγνωσμένοι και απογοητευμένοι , βλέποντας τις ημέρες να περνούν και τους ταμιευτήρες να παραμένουν άδειοι , ενώ ο αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε λύση  για να μη μείνουν ξερικά τα χιλιάδες στρέμματα.