Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ και του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΤΕ Ροδόπης και μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο, βρέθηκε  σήμερα στο Μίσχο Ροδόπης, όπου έχει στηθεί το επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Παπίκιο Όρος, που κατακαίει δασικές εκτάσεις για 13η συνεχόμενη ημέρα.

Στο Επιχειρησιακό κέντρο βρίσκονται επίσης δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας, όπως και προσωπικό της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης και του Δήμου Ιάσμου Ροδόπης.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον δύσκολο αγώνα που δίνουν τα στελέχη της Πυροσβεστικής, προσφέροντας τους εμφιαλωμένα νερά.

Ο Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος τόνισε τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες, απαιτώντας παράλληλα να διατεθούν τα απαραίτητα εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. «Δεν φτάνει μόνο το φιλότιμο και οι υπερπροσπάθειες των πυροσβεστικών υπηρεσιών και των ανθρώπων τους», σημείωσε μεταξύ άλλων.