Με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων covid-19 στην Ροδόπη τα τελευταία 24ωρα και την καραντίνα που επιβλήθηκε σε οικισμό του Δήμου Ιάσμου και μπροστά στο ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού, η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ διατυπώνει τα εξής αιτήματα:

Α. Την διενέργεια μαζικών τεστ, σε χωριά, γειτονιές, χώρους εργασίας και στρατόπεδα, ώστε να γίνεται έγκαιρα ο εντοπισμός και η ιχνηλάτηση κρουσμάτων, ώστε να περιορίζεται η εξάπλωση.

Β. Προμήθεια μηχανισμού PCR και στελέχωση αντίστοιχου τμήματος στο ΓΝ Κομοτηνής για να γίνονται και στην πόλη μας μοριακοί έλεγχοι, ώστε να αποφεύγετε η χρονοβόρα διαδικασία της αποστολής των δειγμάτων σε άλλα νοσοκομεία.

Γ. Κάλυψη όλων των κενών θέσεων στο ΓΝ Κομοτηνής και των δομών πρωτοβάθμιας υγείας με μόνιμο προσωπικό, που όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι υγειονομικοί τα κενά αυτά παραμένουν τεράστια. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης σε όλες τις δομές υγείας της Ροδόπης.

Δ. Γνωρίζοντας όλοι πως υπάρχει μεγάλος αριθμός συντοπιτών μας, οι οποίοι αναγκάζονται εποχικά να μεταναστεύσουν σε χώρες της ΕΕ για να εργαστούν, παραμένει επιτακτική η ανάγκη ελέγχου όσων έρχονται από το εξωτερικό και η ολόπλευρη στήριξή τους με ευθύνη του κράτους.

Ε. Πλήρη στήριξη των κατοίκων των περιοχών που μπαίνουν σε καραντίνα.

Είναι ώρα η Κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την «ατομική» ευθύνη. Ο λαός μας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν αυτός που με την υπεύθυνη στάση του κατάφερε τον περιορισμό των χειρότερων! Κράτος και Κυβέρνηση να αναλάβουν ΤΩΡΑ τις δικές τους ευθύνες και οργανωμένα να προχωρήσουν στην ικανοποίηση τον παραπάνω αιτημάτων.