Πρόγραμμα με τίτλο Κλινικές Μελέτες και Ορθή Κλινική Πρακτική: Αρχές, Μεθοδολογία και Κατευθυντήριες Οδηγίες στη Βιοϊατρική Έρευνα, προσφέρει το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΑΠ.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι  200 ώρες, 12 εβδομάδες.

 

https://kedivim.eap.gr/klinikes-meletes-kai-orthi-kliniki-praktiki-bioiatriki-ereyna-2os-kyklos/

Σκοπός του Προγράμματος είναι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση/επιμόρφωση των συμμετεχόντων στην ηθική και την δεοντολογία της βιοϊατρικής έρευνας, στην επιστημονική μεθοδολογία, στις νομικές απαιτήσεις, στο πλαίσιο που ορίζεται από Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες και στο ρυθμιστικό πλαίσιο για την Ορθή Κλινική Πρακτική του International Council for Harmonisation of Technical Requirements for Pharmaceuticals for Human Use (ICH-GCP) και του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Κλινικές Δοκιμές Φαρμακευτικών Προϊόντων (536/2014) και Ιατροτεχνολογικών προϊόντων (2017/745) για ανθρώπινη χρήση, στο σχεδιασμό, την υλοποίηση, την επιτήρηση/παρακολούθηση διεξαγωγής Κλινικών Μελετών, στις διαδικασίες ελέγχου και επιθεώρησης αυτών καθώς και στις διαδικασίες καταγραφής των δεδομένων και δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να αξιολογηθούν και να πιστοποιηθούν σύμφωνα με το ανωτέρω ρυθμιστικό πλαίσιο.

Σε ποιούς απευθύνεται το πρόγραμμα
1. Ερευνητές και υποψήφιους ερευνητές/μέλη ερευνητικών ομάδων βιοϊατρικής έρευνας και κλινικών δοκιμών σύμφωνα με τις Διεθνείς Διακηρύξεις Ηθικής και Δεοντολογίας, τις Κατευθυντήριες Οδηγίες CIOMS, περιλαμβανομένης της Ορθής Κλινικής Πρακτικής του International Council for Harmonisation of Technical Requirements for Pharmaceuticals for Human Use (ICH-GCP), τις ειδικές νομικές απαιτήσεις για την Βιοϊατρική Έρευνα και τον Κανονισμό (536/2014) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Κλινικές Δοκιμές Φαρμακευτικών Προϊόντων και Ιατροτεχνολογικών προϊόντων (2017/745) για ανθρώπινη χρήση.
2. Εργαζόμενους σε Κατ’ Ανάθεση Οργανισμούς ‘Έρευνας (Contract Research Organizations), την Βιοφαρμακευτική Βιομηχανία και την Βιομηχανία Ιατροτεχνολογικών προϊόντων.
3. Ασχολούμενους με τη Διοικητική Διαχείριση Κλινικών Μελετών (Γραφεία Κλινικών Μελετών Νοσοκομείων, Γραφεία ΕΛΚΕ/ΕΛΚΕΑ, Διαχείριση Ποιότητας κ.ά.).
4. Ενδιαφερόμενους για την βιοϊατρική έρευνα και τις κλινικές μελέτες.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων
27/05/2024 έως 30/09/2024

Έναρξη – Λήξη
16/10/2024 έως 16/01/2025

 

Πληροφορίες:

Κωνσταντίνα Λιακοπούλου

τ: 2610367643

e: ClinicalResearchTraining@eap.gr