Το Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης με επιστολή του διαμαρτύρεται για την διακοπή του προνοιακού επιδόματος σε τέκνα με αναπηρία επειδή η σύνταξη του θανόντος γονέα τους, είναι μεγαλύτερη από 360 ευρώ , αλλά τους ζητείται να επιστρέψουν και τα αναδρομικά.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Αγανακτισμένοι γονείς καλούν καθημερινά ΕΣΑμεΑ, γονείς παιδιών με αναπηρία, στους οποίους όχι μόνο διακόπτεται το προνοιακό επίδομα που λάμβαναν, επειδή η σύνταξη του θανόντος γονέα τους, είναι μεγαλύτερη από 360 ευρώ, (ακόμα και για ποσό μικρότερο του ενός ευρώ), αλλά υποχρεούνται επίσης να επιστρέψουν αναδρομικά το ποσό των επιδομάτων που έλαβαν από την ημέρα συνταξιοδότησης ταυτόχρονα με την σύνταξη.

Η ΕΣΑμεΑ είχε κινητοποιηθεί από τον Δεκέμβριο με κρούση προς την αρμόδια υφυπουργό κ. Μιχαηλίδου, χωρίς αποτέλεσμα. Επανέρχεται με νέα επιστολή, καθώς, η προσωρινή λύση που δόθηκε σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου στις 12 Απριλίου, με την οποία «παγώνουν οι συνέπειες αυτών των ελέγχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σφαιρικά και με πνεύμα δικαιοσύνης», αποτελεί προσωρινή λύση και δεν επιλύει σε καμία περίπτωση το εν λόγω ζήτημα.

Όπως είναι εμφανές, για μια μηδαμινή διαφορά της τάξης των 0, 50 ευρώ, άτομα με βαριά αναπηρία και πλήρη ανικανότητα βιοπορισμού και χωρίς άλλα εισοδήματα, καταδικάζονται σε πλήρη οικονομική ένδεια.