Συσκέψεις σε πόλεις της ΠΑΜΘ με τους αγροτικούς φορείς πραγματοποίησε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή.

Ο υπουργός έκανε αναφορά στην κλιματική κρίση που έχει δημιουργήσει πολλά νέα δεδομένα και αγωνίες , για τις αλλαγές που έχουν επιτευχθεί στη νέα ΚΑΠ , αλλά και την σπουδαιότητα και αξία της ψήφου των Ελλήνων πολιτών στις ευρωεκλογές , ιδιαιτέρως των ανθρώπων του πρωτογ ενή τομέα.

“Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ” αλλά και με τη ζωή και την καθημερινότητα  όλων των αγροτών της Ε.Ε.

Η Ε.Ε. πρέπει να δώσει λύσεις και να μην μένει σε διαπιστώσεις , είπε ο υπουργός, να χαράζει πολιτικές μέσα από την ΚΑΠ, χωρίς όμως αυτές να είναι θεωρητικές , αλλά εφαρμόσιμες.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης ευχαρίστησε τον υπουργό για τη συνεργασία , εξέφρασε ευχαριστίες προς τους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ για την άμεση παρουσία τους κατά τις δύο πρόσφατες χαλαζοπτώσεις και ανακοίνωσε την διάθεση 2.500.000 ευρώ προς την Αναπτυξιακή Ροδόπης που αφορά την Ροδόπη και την Ξάνθη , χρήματα που καλύπτουν κατά 95% των επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα για τα βελτιωτικά τους σχέδια.