Τρείς ώρες διήρκησε η σύσκεψη του του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη με τους εκπροσώπους των Αγροτών  , των κτηνοτρόφων  και των μελισσοκόμων  της ΑΜΘ.

“ΑΚΡΩΣ ΘΕΣΜΙΚΗ , ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ και ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ” είπε ο υπουργός μετά την έξοδό του από την σύσκεψη,  που ασχολήθηκε με σειρά ζητημάτων με τοπικά και υπερτοπικά χαρακτηριστικά.

“ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΗΔΕΙΤΑ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ” ενώ επεσήμανε ότι είναι στην ίδια πλευρά με τους αγρότες  προσπαθώντας να λύσουν προβλήματα που είτε είναι εθνικά, είτε ευρωπαικά.

“ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΌΜΟ – ΕΧΟΥΝ ΑΓΩΝΙΑ” για το κόστος παραγωγής, για το αγροτικό πετρέλαιο , για το ρεύμα, ζητήματα που θα συζητηθούν και  με την αντιπροσωπεία που έχει ανακοινωθεί για την Τρίτη στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

“ΟΤΙ ΙΣΧΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ”, είπε ο υπουργός,  εντός και εκτός των ορίων της Αλεξανδρούπολης , πράγμα που  επιβεβαίωσε και ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης.

“ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ” είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης , σημειώνοντας τον μεγάλο διάλογο που γίνεται στο υπουργείο με τις ομάδες , δίνοντας σε πολλά προβλήματα από αυτά λύσεις.