Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, συμμετείχε το βράδυ του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου στην επίσημη έναρξη της επετειακής έκθεσης «Ελλάδα 1821-2021», που πραγματοποιείται το τριήμερο 2, 3 και 4 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της Καρδιάς του Μιαούλη από το Ιστορικό Μουσείο της Ύδρας στο Ζάππειο όπου και έγινε η απόδοση τιμών.

Το Περίπτερο της Περιφέρειας άνοιξε τις πόρτες του ξεκινώντας από το Σάββατο το πρωί, για να προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες μια ιστορική και πολιτιστική διαδρομή από τα χρόνια της επανάστασης της Ελλάδας, όπως επίσης την απελευθέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέχρι και σήμερα.
Οι επισκέπτες του περιπτέρου Α.Μ.Θ. έχουν την ευκαιρία να δουν μέσα από μια ιστορική και πολιτιστική διαδρομή εκθέματα ιστορικής αξίας και έργα καθώς και παραδοσιακές φορεσιές από την προσωπική συλλογή του Θρακιώτη Γιώργου Αρβανίτη, προέδρου του Συλλόγου Θρακών Αθηνών. Στο περίπτερο ,επίσης, ο επισκέπτης βλέπει τη δυναμική ανάπτυξη της Περιφέρειας ως ενεργειακού και διαμετακομιστικού κόμβου και περιηγείται στους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής.
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Μέτιος, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο επαναστατικό μήνυμα του 1821, στη σταδιακή απελευθέρωση της περιοχής μας πριν από εκατό σχεδόν χρόνια και στις δυνατότητες ανάπτυξης ολόκληρης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.