Το μήνυμα της Δ/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Μαίρης Κοσμίδου προς τους υποψήφιους μαθητές στις εισαγωγικές εξετάσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αγαπητά μας παιδιά.
Φτάσατε αισίως στην αποφοίτησή σας από το Λύκειο! Αυτό είναι το πρώτο γεγονός για το οποίο θα πρέπει να είστε περήφανοι! Ήταν μια δύσκολη διετία, μια πρωτοφανής αλλά μοναδική συγκυρία που σας εμπλούτισε με εμπειρίες.. και έτσι να την βλέπετε!

Όσοι αποφασίσατε να διαγωνιστείτε για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σας ευχόμαστε να την κατακτήσετε! Μακάρι να δείτε το όνομά σας στους επιτυχόντες της σχολής της πρώτης σας προτίμησης. Αλλά ακόμη και αν δεν είστε από αυτούς τους τυχερούς, μην ανησυχείτε! Αρκεί να υπάρχουν επιλογές. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν!

Μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας από πολλά μονοπάτια, αρκεί να είναι τα σωστά. Αρκεί να έχετε στοχοπροσήλωση. Άλλωστε η εμπειρία έχει δείξει ότι πολλές φορές μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας αντιλαμβανόμαστε ότι η πρώτη μας επιλογή των 18 μας χρόνων δεν ήταν τελικά αυτό που μας ταίριαζε.

Αν λοιπόν την Δευτέρα – για τους υποψηφίους αποφοίτους των ΓΕΛ, ή τη Τριτη για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ ξεκινάτε την συμμετοχή σας στις πανελλαδικές εξετάσεις να θυμάστε ότι είναι σοβαρές και σημαντικές εξετάσεις αλλά δεν είναι οι μοναδικές. Στην ζωή μας δίνουμε κάθε μέρα εξετάσεις.

Αν θεωρείτε ότι είναι ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή μας.. βεβαίως και είναι αλλά δεν θα είναι ο μόνος.. αντιμετωπίστε τα θέματα με ηρεμία, με ψυχραιμία, με αυτοσυγκέντρωση. Και όλα θα πάνε καλά!

Από καρδιάς λοιπόν ευχόμαστε «το καλύτερο δυνατόν». Γιατί ένα «καλό» αποτέλεσμα στο σήμερα μπορεί να είναι το «βέλτιστο» για το αύριο!

Η Διευθύντρια ΔΔΕ Ροδόπης
Κοσμίδου Μαίρη
B.A., B.Sc., M.A., M.Ed