Κυριακή 1η Ιουνίου πρώτη ημέρα για το φετινό καλοκαίρι, που προμηνύεται να είναι πολύ δυναμικό και πολυπληθές στις παραλιακές ζώνες της Ροδόπης, σε Φανάρι, Αρωγή, αλλά και από την περιοχή του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, στο Κρυονέρι, Ιμερο, Προφήτη Ηλία κλπ.
Οι ναυαγοσώστες λαμβάνουν τις θέσεις τους με το ωράριο παρουσίας τους να ξεκινά στις 10″00 το πρωί και να λήγει στις 18¨00.
Αρκετά από τα beach bar ήδη έχουν αναπτυθεί, άλλα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία και κάποια από αυτά ετοιμάζονται για την τελική τους μορφή.
Μαζί όμως με την άφιξη του καλοκαιριού έφτασαν και τα κουνούπια, με το βίντεο να δείχνει τον μεγάλο αριθμό των ενοχλητικών εντόμων να “πολιορκεί” την παραλία της Αρωγής κατά την διάρκεια της νύχτας της 1ης Ιουνίου.
Οι ψεκασμοί έχουν ξεκινήσει για φέτος από τα μέσα Απριλίου με τη διενέργεια από εδάφους σε εστίες του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού συστήματος, καθώς και στο αστικό σύστημα στο σύνολο της Περιφέρειας. Το έργο της επίγειας καταπολέμησης συμπληρώνει το εναέριο έργο καταπολέμησης κουνουπιών με ψεκασμούς από ελικόπτερα.
Το αποτέλεσμα όμως φανερώνει την ανάγκη συνέχισης της προσπάθειας της καταπολέμησης των κουνουπιών που διαφορετικά θα αναγκάζει τους λουόμενους μετά από κάποια ώρα να απομακρίνονται από τις ακτές, και τους διαμένοντες στους οικισμούς να περιορίζονται στους εσωτερικούς χώρους των κατοικιών.