Ολοκληρώθηκε το διήμερο  εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, με τη συναυλία του Στέλιου Ρόκκου στην παραλία Κρυονερίου στις 9 Αυγούστου 2024 και την εκδήλωση πολιτισμού και παράδοσης στη Μαρώνεια στις 10 Αυγούστου 2024.

Πριν από μερικές ημέρες , με μήνυμά του ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς έκανε λόγο για τον πολιτισμό που μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή της Μαρώνειας , ένα στοίχημα που φαίνεται ότι κερδήθηκε στο διήμερο που πέρασε.

Οι χιλιάδες θεατών που συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά στην παραλία Κρυονερίου για να δουν και να ακούσουν από κοντά τον Στέλιο Ρόκκο , αλλά και η παραδοσιακή βραδιά στην Μαρώνεια που έδωσε μεγάλη δυναμική στον οικισμό, έδειξαν ότι η περιοχή έχει προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης, αφού εάν υπάρχουν εκδηλώσεις  αποδείχτηκε ότι μπορούν να στηριχθούν από την μεγάλη προσέλευση.

«Με την πεποίθηση ότι ο τομέας του πολιτισμού μπορεί να αποτελέσει μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης και αναζωογόνησης περιοχών της Ροδόπης, με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω το διήμερο εκδηλώσεων στην παραλία Κρυονερίου και τον οικισμό της Μαρώνειας. Ένα ταξίδι στην παράδοση και στο σήμερα, με δράσεις που έχουν δωρεάν είσοδο για το κοινό, σε μία προσπάθεια να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους να απολαύσουν όμορφες καλοκαιρινές βραδιές στις παραλίες της περιοχής μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς.

Ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών Απόστολος  Ιωάννου ευχαρίστησε τους συλλόγους για την συμμετοχή τους , την αντιπεριφέρεια Ροδόπης που με την βοήθειά της διοργανώθηκαν τρεις καλοκαιρινές εκδηλώσεις , δίνοντας έτσι το στίγμα των δυνατοτήτων της περιοχής.

Ακολούθησε ομιλία με θέμα «Η συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Μαρώνεια σήμερα» από την δρ.Νάγια Δαλακούρα αρχαιολόγο – μουσειολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης.

Τέλος χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Μαρωνείας Σαπών παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς , ενώ ακολούθησε γλέντι που κράτησε για ώρες τους πολίτες στο κέντρο της Μαρώνειας ζωντανεύοντας τον οικισμό την καλοκαιρινή Αυγουστιάτικη βραδιά.