Λίγο μετά τις δέκα το πρωί της Τρίτης 18 Ιανουαρίου το κέντρο της Ξάνθης και συγκεκριμένα στην περιοχή του ΚΤΕΛ γέμισε από πυκνούς καπνούς από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένη  καπναποθήκη. Οι καπνοί αλλά και  το θερμικό φορτίο που αναπτύχθηκε ήταν τόσο δυνατά που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και σε διαμερίσματα κοντινών οικοδομών αλλά και την καταστροφή τριών οχημάτων.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την ΑΜΑΘ βρέθηκαν στο σημείο για την κατάσβεση ενώ πήραν μέρος και 2 γερανοφόρα οχήματα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά , ενώ με ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης απαγόρευσε την κυκλοφορία στους διπλανούς δρόμους εξαιτίας κινδύνου κατάρρευσης του κτηρίου.

ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ.ΝΣΗ ΞΑΝΘΗΣ

             « Απόφαση προσωρινών περιοριστικών της κυκλοφορίας μέτρων »

  1. Τον περιορισμό – απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και των πεζών στην οδό Αναξάρχου, από τη συμβολή της με την οδό Καπνεργατών μέχρι τη συμβολή της με την πάροδο Αναξάρχου, παραπλεύρως του ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης που οδηγεί σε αυτό, για λόγους ασφαλείας εξαιτίας πιθανής ολικής ή μερικής κατάρρευσης των κτηρίων – καπναποθηκών.
  2. Στο σημείο επιτρέπεται μόνο η κίνηση οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ΕΛ.ΑΣ, Π.Υ., ΕΚΑΒ) ή υπαλλήλων – συνεργείων που θα εργαστούν προς εκτίμηση ή αποκατάσταση των ζημιών (Δήμος Ξάνθης, μηχανικοί και λοιποί).
  3. Η απαγόρευση ισχύει από την 14:00 ώρα της σήμερον 18/01/2022 και μέχρι της οριστικής Απόφασης των αρμόδιων Υπηρεσιών περί της στατικότητας και περαιτέρω τύχης των οικοδομημάτων (κατεδάφιση, επισκευή, αποκατάσταση), όσο αφορά την ασφαλή κίνηση – κυκλοφορία όλων επί της οδού Αναξάρχου.
  4. Με μέριμνα του Τ.Τ. Ξάνθης και του Δήμου Ξάνθης να τοποθετηθούν σιδερένια κιγκλιδώματα, κορδέλες και σήμανση σύμφωνα με τα ισχύοντα για την έγκαιρη ενημέρωση όλων (οδηγών και πεζών) για την απαγόρευση εισόδου προς αποφυγή τραυματισμού – ατυχήματος.
  5. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις παρακείμενες οδούς.