Η μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρία στην Κομοτηνή , από τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές και τους εργαζόμενους, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα , έστειλε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση , ότι απαιτούνται απαντήσεις για όσους προκάλεσαν την τραγωδία.

Χιλιάδες ήταν όσοι βρέθηκαν και διαδήλωσαν στο κέντρο της Κομοτηνής

“ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ” είπαν οι μαθητές , στέλνοντας μήνυμα στους πολιτικούς : “ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ” , δεν γίνεται το 2023 να γίνονται τέτοια δραματικά συμβάντα.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές  με χθεσινή τους απόφαση στην γενική συνέλευση συμμετείχαν στην σημερινή κινητοποίηση στην Κομοτηνή. “ΤΡΑΙΝΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ” για τους συμφοιτητές τους  που δεν θα απολαύσουν την ζωή , με την υπόσχεση ότι δεν θα τους ξεχάσουν και θα ασκήσουν πίεση για να φτάσουν οι ευθύνες μέχρι εκεί που πραγματικά υπάρχουν , χωρίς πλέον να έχουν εμπιστοσύνη στο σύστημα που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

“ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟ 2023 ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ  ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ” είπαν οι φοιτητές αναδεικνύοντας την απογοήτευσή τους για το πολιτικό σύστημα , που διαιωνίζει αυτές τις καταστάσεις.

Φωτογραφίες video drone : Νίκος Μποντρότσος