Μετά την ΟΕΒΕΣ και ο δήμος Κομοτηνής προχώρησε στη διάθεση αιθουσών  προς το ΔΠΘ με σκοπό τη διεξαγωγή των μαθημάτων στους συγκεκριμένους χώρους. Αίθουσα ιδρύματος Παπανικολάου και αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου , οι επιλεγμένες προς διάθεση αίθουσες, ενώ θα μπορούσε να επιλεχθεί και  το ανακαινισμένο κτήριο της Τσανακλείου που διαθέτει και αυτό ευρύχωρο όροφο αλλά και ιστορικούς δεσμούς με το ΔΠΘ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Σε συνέχεια της σειράς των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής, προκειμένου να υποστηρίξει ενεργά τη διά ζώσης πραγματοποίηση των μαθημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, απέστειλε επιστολή προς τον Πρύτανη του ΔΠΘ.
Στην επιστολή αυτή εκφράζει για ακόμη μια φορά τη βούληση του Δήμου Κομοτηνής να συνδράμει στην πραγματοποίηση κατά το εφικτό των δια ζώσης μαθημάτων του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, με αυξημένα μέτρα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαθέτοντας αίθουσες για την κάλυψη του ανωτέρου σκοπού.
Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Κομοτηνής προτίθεται να παραχωρήσει την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που βρίσκεται στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής, χωρητικότητας 100 ατόμων.
Επιπρόσθετα, στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Παπανικολάου, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμονας και μέλος του ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, αποφασίστηκε η παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων, χωρητικότητας 320 ατόμων, για τον ίδιο σκοπό.
Τα λειτουργικά κόστη και την καθαριότητα των χώρων -σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα- θα αναλάβει ο Δήμος Κομοτηνής, προκειμένου να διασφαλιστεί στο ακέραιο η ομαλή και ασφαλής λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας του Ιδρύματος.