Τα προβλήματα των Υφαντών που απασχολούν την καθημερινότητα των κατοίκων και που παραμένουν άλυτα από την δημοτική αρχή ,  έφτασαν να γίνονται ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.

Πεζοδρόμηση , οδοφωτισμός, δημιουργία στάσεων,  μπορεί να φαντάζουν απλά , όμως η μη λύση τους τα έφερε ως ερώτηση στην Βουλή , από τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνο Χήτα ο οποίος και ζητάει την  παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη λύση τους .

 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

«Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Κομοτηνής, εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει ο οικισμός των Υφαντών στην Κομοτηνή. Βασικό αίτημα των κατοίκων του οικισμού σχετίζεται με την πεζοδρόμηση δρόμων του οικισμού και ιδιαιτέρως της κεντρικής οδού, καθώς και τη φωταγώγηση αυτών. Επιπλέον, οι κάτοικοι αιτούνται ασφαλτόστρωση μέρους του οδικού δικτύου του οικισμού, το οποίο παραμένει ακόμη χωμάτινο, και αποκατάσταση της ασφαλτόστρωσης του φθαρμένου οδικού δικτύου. Τέλος, γίνεται αναφορά για σημαντική έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, με συνέπεια οι πέριξ του οικισμού εκτάσεις – ιδίως της δυτικής πλευράς – να πλημμυρίζουν στις περιπτώσεις έντονης και συνεχούς βροχόπτωσης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε, δια των ενεργειών σας, όπως αντιμετωπιστούν και επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του οικισμού των Υφαντών Κομοτηνής Ροδόπης;»

.