Το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη  παρουσίασε στην πλατεία  Εξηντάρη στην Κομοτηνή το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου μία παράσταση για τους μικρούς θεατές , λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΔΚΕΠΠΑΚ που γίνεται τα τελευταία χρόνια με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Μικροί αλλά και μεγάλοι θεατές παρακολούθησαν δύο έργα. Το πρώτο είχε τίτλο “Η αρπαγή της ωραίας Ελένης” και το δεύτερο “Ο Δον Κιχώτης στη Μύκονο”. Το πρώτο είναι ένα κλέφτικο έργο , ενώ στο δεύτερο ο Δον Κιχώτης επισκέπτεται τη Μύκονο για να βρεί μια παλιά του αγαπημένη, την Δουλτσινέα. Εκεί ο Καραγκιόζης με την παρέα του προσπαθούν να τον ξεγελάσουν για να του αποσπάσουν χρήματα, αλλά στο τέλος το μετανιώνουν και του λένε την αλήθεια

.

 

Στην παράσταση εκτός του Γιάννη Βουλτσίδη συμμετέχουν η Γεωργία Γιαννοπούλου στις φιγούρες και στην μουσική , αλλά και ο μικρός μαθητής Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος και σύμφωνα με τον Γιάννη Βουλτσίδη , εδώ και δύο χρόνια  αποτελεί τον επίσημο βοηθό στις παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών για τον χειρισμό των φιγουρών.

Να σημειωθεί ότι στον Μικρό Διάκοσμο , στον Ιμερο γίνονται σε τακτική  εβδομαδιαία βάση συναντήσεις για την εκπαίδευση και εκμάθηση του Καραγκιόζη , και αυτή τη στιγμή παρακολουθούν τις συναντήσεις τέσσερα παιδιά.