«Μια φορά κι έναν καιρό στο Ίμερο» Μια νέα καταγραφή…Έρχεται!
Ο μουσικός και παραδοσιακός τραγουδιστής Γιώργος Συμεωνίδης προχώρησε στην δημιουργία μιας ακόμη καταγραφής, αυτή την φορά στον Ιμερο.
Τραγούδι, μουσική , χορός αλλά και αναφορά στην ιστορία του Ιμέρου, των δύσκολων χρόνων της προσφυγιάς, της εγκατάστασης και της προσαρμογής στον τόπο αυτό.
ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς για την συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση και προθυμία του Συλλόγου Γυναικών Ιμέρου που συμμετείχαν για την προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής και λαογραφικής κληρονομιάς του Ιμέρου.
Συγχαρητήρια για την εμφάνιση τους και την θετική τους διάθεση να χορέψουν και να τραγουδήσουν τραγούδια που έφεραν οι παππούδες τους από την Πατρίδα την Ανατολική Θράκη!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με το πρώτο κάλεσμα δέχτηκαν να μιλήσουν για το όμορφο χωριο τους. Για την Ιστορία του, τα ήθη και έθιμα τους από το χθες έως και σήμερα!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών για την καθαριότητα και επιμέλεια των χώρων των γυρισμάτων.
Ευχαριστώ το Σύλλογο Πάτεράδων Ξυλαγανής & Π.Ε Ροδόπης που δέχτηκαν την πρόσκληση να τραγουδήσουν τραγούδια της Ανατολικής Θράκης με μεγάλη χαρά αφού στη χορωδία συμμετέχουν και δυο Ιμεριωτες τροβαδούροι!
Ευχαριστώ φυσικά τους αγαπητούς συναδέλφους μου Κυριάκο Κυριαζή στο Ακορντεόν και Γιάννη Λασκαρίδη στα κρουστά για την συνεργασία για να βγει ένα όμορφο μουσικό αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον φίλο Γιώργο Δάφνη στην καμερα για την άριστη συνεργασία.
Τέλος, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλο τον Ίμερο για τη στήριξη, την αγάπη, τη φιλοξενία στο να στηθεί όλη αυτή η όμορφη δράση γιατί αυτή δράση όπως και άλλες έχουν σκοπό την ανάδειξη, διατήρηση και διάσωση της πολιτιστικής και λαογραφικής μας κληρονομιάς ως Θράκες.