Σκοπός της εκδήλωσης, η ανάδειξη του εμβληματικού τόπου της Μαρώνειας, ενώ μέσω του μουσικού προγράμματος γίνεται προσπάθεια να έρθουν κοντά δύο συγγενικές παραδόσεις και μουσικές της Θράκης και της Κωνσταντινούπολης, περιοχές στενά συνδεδεμένες.
Τίτλος της συναυλίας «Μνήμες και μελωδίες από τη Θράκη και την Πόλη» που αποτελεί μια μουσική συνάντηση δύο τόπων που μοιράζονται κοινές ρίζες, συναισθήματα και ήχους. Η Θράκη, με τους ζωηρούς της ρυθμούς και τις πολύχρωμες μελωδίες, συναντά την Κωνσταντινούπολη-το λίκνο της πολίτικης ευαισθησίας, της λεπτότητας και της αστικής μουσικής παράδοσης.
Το μουσικό συγκρότημα «Λαλητάδες της Ροδόπης», παρουσίασε μέσα στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού της Μαρώνειας , στην αυλή του Αγίου Ιωάννη, ένα πρόγραμμα με σκοπό την ανάδειξη της μουσικής και πολιτισμικής συγγένειας ανάμεσα στη Θράκη και την Κωνσταντινούπολη, δύο περιοχές που υπήρξαν για αιώνες ζωντανά κέντρα του ελληνισμού και σταυροδρόμια πολιτισμών.
Πολλοί Μαρωνίτες εργάζονταν στην Κωνσταντινούπολη με τις οικογένειες τους να παραμένουν στην Μαρώνεια,απόδειξη των πολλών αρχοντικών που υπάρχουν στον οικισμό, αποτέλεσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων στην Πόλη.
Στην εκδλήλωση πήραν μέρος οι μουσικοί:
Κυριάκος Πετράς – βιολί
Γιάννης Παγκοζίδης – ούτι, κρουστά
Γιώργος Παγκοζίδης – κρουστά
Δρόσος Κουτσοκώστας – τραγούδι, λαούτο
Σοφία Χατζοπούλου – κανονάκι
και μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μαρώνειας «Ιππαρχία».
Η διοργάνωση από το Πολιτιστικό Σωματείο «Αέναος Πλεύσις» ,σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Γυναικών Μαρώνειας «Ιππαρχία».
Φεστιβάλ Δήμου Μαρωνείας-Σαπών , Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης).




















