Στη παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης προχώρησε το ΔΣ της Ομοσπονδίας προς το ΔΠΘ έτσι ώστε να  υπάρχει στη διάθεση του,  άλλος ένας χώρος για την διεξαγωγή των μαθημάτων. Μιά κίνηση που μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί και ευχή να βρεί  μιμητές. Αίθουσες  όπως των ΕΒΕ Ροδόπης , του  Ιδρύματος Παπανικολάου , αλλά και του πρόσφατα σε χρήση κτηρίου της Τσανακλείου  Σχολής είναι καλή ευκαιρία να δοθούν προς χρήση για τον ίδιο σκοπό με τους φοιτητές να  εισέρχονται μέσα σε αυτούς χώρους και να γνωρίζουν την ιστορία αλλά και την καθημερινότητα  Κομοτηνής

Προς
Πρύτανη, κ. Πολυχρονίδη Αλέξανδρο
Και μέλη της Συγκλήτου
του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Αξιότιμοι κύριοι,
Ξεκινώντας την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, γίνεται πλέον σαφές ότι ο τρόπος παρακολούθησης των μαθημάτων εκ μέρους των φοιτητών υπαγορεύεται από την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση του Covid-19. Κατανοούμε ότι από μόνη της αυτή η νέα διάσταση δημιουργεί δυσχέρειες στην απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημίου, που κατά τη διάρκεια της χρονιάς μπορούν να ενταθούν, σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις εισηγήσεις και τις παρεμβάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων στους οποίους βασίζεται και η αντιμετώπιση της πανδημίας.
Στο πνεύμα συνεργασίας και προσφοράς, κατόπιν απόφασης του ΔΣ της Ομοσπονδίας, παραχωρούμε την χρήση της αίθουσας συνελεύσεών μας για την διεξαγωγή των μαθημάτων των τοπικών τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο των διδασκόντων και των διδασκομένων και να αποσυμφορήσουμε τις αίθουσες των τοπικών τμημάτων.
Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης ήταν και θα είναι πάντοτε αρωγός στην τοπική Πανεπιστημιακή κοινότητα. Να υπενθυμίσουμε κάτι, που σίγουρα θα θυμούνται οι παλαιότεροι, το συνέδριο του ΤΕΦΑΑ που λάμβανε χώρα κάθε έτος στην αίθουσα που παραχωρούσε η Ομοσπονδία.
Είμαστε βέβαιοι πως είναι εν γνώση σας το γεγονός πως για όλη την τοπική κοινωνία (φορείς ιδιωτικούς και δημόσιους, επαγγελματίες, πολίτες) , το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο αποτελεί πνευματικό φάρο που αναδεικνύει και αναβαθμίζει την περιοχή μας. Από την πλευρά μας δεν μπορούμε να δείξουμε αδιαφορία ή να είμαστε αμέτοχοι στα όσα επηρεάζουν την λειτουργία του «δικού μας» Πανεπιστημίου. Γνωρίζετε επίσης ότι για τα δικαιώματα και την εδραίωση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης έχουμε διεξάγει ουκ ολίγες φορές κοινούς αγώνες.
Στο πλαίσιο αυτό, καθώς πιστεύουμε ότι έχουμε όλοι πλέον την γνώση και την ωριμότητα να αντιμετωπίσουμε την νέα κατάσταση, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας την δυνατότητα που σας προσφέρουμε. Για οποιοδήποτε θέμα προς αυτή την κατεύθυνση το Διοικητικό μας Συμβούλιο είναι πρόθυμο να συνδράμει με κάθε τρόπο και θα είναι άμεσα στην διάθεσή σας.

Με τιμή
Για το ΔΣ της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης
Βαφειάδης Ανέστης